Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Tuinmannen van Keukenhof planten bloembollen voor jubileumjaar

Door Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Tuinmannen van Keukenhof planten bloembollen voor jubileumjaar / Foto: Keukenhof
Vorige week hebben de tuinmannen van het Keukenhof het plantseizoen afgetrapt. De komende drie maanden worden er maar liefst zeven miljoen bloembollen gepoot in de grond. Het is een voorbereiding op volgend jaar, wanneer Keukenhof haar 75-jarige jubileum viert. De attractie is op 21 maart 2024 weer geopend voor publiek, meldt Keukenhof.

Keukenhof is trots en dankbaar dat zij een 75-jarig jubileum kunnen vieren. In 1949 werd het Keukenhof in het leven geroepen als initiatief van een groepje bloembollenkwekers en -exporteurs. Zij wilden hun sierbloemen op een interessante manier tentoonstellen. Toen een jaar later de opening volgde, groeide het Keukenhof uit tot een wereldwijd begrip dat veel internationale toeristen trekt. Bloembollenkwekers (inzendingen) laten in het park hun beste bloembollen zien.

Tijdens het plantevenement was één kweker aanwezig die al sinds dag één bloembollen levert aan Keukenhof. Zij vertelt dat zijn overgrootvader en diens broer betrokken waren bij de oprichting van Keukenhof. “Mijn eigen opa heeft zelfs zijn allereerste bloembollen geplant”, vertelt Lisa Lefeber van J.W.A. Lefeber. Ze is trots dat ze samen met de algemeen directrice van Keukenhof, Sandra Bechtholt, de eerst bollen mag planten voor het komende jaar.

Plant je bollen

Wil je in de lente een mooi kleurrijke tuin of balkon? Dan moet je nu je bollen in de grond doen. Het kan tot ongeveer half december.

Keukenhof is vanaf 21 maart 2024 open en je kan de tuin bezoeken tot 12 mei. Tickets zijn vanaf medio oktober verkrijgbaar.

01 december '23 ( 9:12)

Onzekerheid over marathon Winterswijk vanwege dooi

De hoop op een marathon op natuurijs in Winterswijk is afgenomen, omdat het in de nacht van donderdag op vrijdag heeft gedooid. Dat zei ijsmeester Auke Spijkstra in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland van WNL.

30 november '23 (10:01)

Nieuwe eurobiljetten met rivieren, vogels en cultuur

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat nieuwe eurobiljetten uitgeven waarin de "Europese cultuur, rivieren en vogels" centraal komen te staan. Deze onderwerpen spreken volgens een enquête onder burgers uit de eurozone het meest tot de verbeelding.

30 november '23 (10:00)

Marathon op natuurijs in Winterswijk nog niet mogelijk

Volgens ijsmeester Hendrik van Prooije van de Winterswijkse IJsclub is het nog onbekend wanneer de eerste marathon op natuurijs zal worden verreden. "Sowieso lukt dat vrijdag nog niet", zei Van Prooije tegen het ANP.

29 november '23 (11:20)

Hoop op marathon onder ijsverenigingen, maar blijven realistisch

Met de voorspellingen kan het zomaar eens gebeuren dat we dit weekend de schaatsen weer uit het vet kunnen halen. Er is vorst op komst en dat betekent dat ijsbanen weer volstromen met water. Wel houden ijsverenigingen een slag om de arm, meldt RTV Noord.

29 november '23 ( 9:45)

Meteorologische winter start vrijdag met vrieskou

Vrijdag start de meteorologische winter met ijzige temperaturen van -1 tot -7 graden 's nachts en in de vroege ochtend. In het oosten van het land is er kans op een lokale ijsdag als de temperatuur de hele dag onder het vriespunt blijft, meldt Weeronline.

28 november '23 (10:21)

Haags strand bezaaid met zeesterren en piemelschelpen

Zondag hebben wandelaars een opmerkelijke hoeveelheid aangespoelde zeesterren en otterschelpen (zogenoemde piemelschelpen) aangetroffen op het strand. Deze zijn gevonden op het strand ter hoogte van Duindorp. Het stormachtige weer is waarschijnlijk de oorzaak geweest, meldt Omroep West.

27 november '23 (11:15)

Vrijwilligers planten 200.000 bloembollen in Zwolle

Zo’n twintig vrijwilligers hebben keihard hun best gedaan. Zij gaan de komende dagen 200.000 bloembollen planten bij landgoed Soeslo, net buiten Zwolle. Het doel is om de biodiversiteit en het culturele karakter in het gebied te versterken. Het is een initiatief van Landschap Overijssel, meldt RTV Oost.

27 november '23 (11:02)

Als particulier een stukje bos kopen

Mensen kopen geregeld een stukje bos. Dat doen zij als belegging, maar ook om de natuur te redden en te proberen deze in stand te houden. Inmiddels hebben particulieren al evenveel oppervlakte bos in bezit als bijna alle landgoederen van Staatsbosbeheer, meldt Omroep Gelderland.

24 november '23 (15:17)

Van Gogh-fietsroute in Drenthe genomineerd voor Fietsroute van het Jaar 2024

Vijf routes in Europa zijn genomineerd voor de Fietsroute van het Jaar 2024. Dit jaar zijn de genomineerde fietsroutes de Cykelleden Skane in Zweden, Lech Radweg in Duitsland en Oostenrijk, Unionsleden in Zweden en Noorwegen, La Vélobuissoniere in Frankrijk en de Van Gogh-route in Drenthe. Zij maken alle vijf kans op de eretitel, meldt fiets- en wandelspecialist Hicle. 

24 november '23 (10:19)

Honderden boswachters naar Den Haag

Boswachters van Natuurmonumenten gaan vandaag met tweehonderd mensen naar het Tweede Kamergebouw in Den Haag. Daar gaan zij de politieke leiders oproepen om beter voor de natuur te zorgen. In een manifest beschrijven de boswachters hoe de natuur in Nederland gesteld is. Daar zijn zij niet al te positief over, meldt RTV Drenthe.