Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Zedendelict in Apeldoorns park, politie zoekt getuigen

Door Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Zedendelict in Apeldoorns vakantiepark, politie zoekt getuigen / Foto: Google Maps https://goo.gl/maps/dt6eABFrityb7mcn7
Afgelopen woensdag heeft een zedenincident plaatsgevonden in Park Zuidbroek in Apeldoorn. De afgelopen dagen werd er weinig over gecommuniceerd door te politie, tot zorgen van de bewoners op het park. Nu vraagt de politie getuigen zich te melden. Dat meldt Omroep Gelderland.

Doordat er weinig informatie was vrijgegeven over het incident, begonnen geruchten de ronde te doen. Op sociale media en de straten op het park gingen allerlei verhalen rond wat er precies gebeurd zou kunnen zijn. Buurtbewoners vragen zich af of zij nog veilig zijn in de omgeving. Een buurtbewoonster: “Kan ik mijn kinderen nog wel alleen de straat op sturen?”

In eerste instantie liet de politie enkel weten dat het om een ‘ernstig incident’ gaat. De politie heeft camerabeelden opgevraagd en roept getuigen op zich te melden. In het bericht stelt de politie dat zij begrijpen dat er vragen ontstaan, maar kunnen weinig kwijt over de zaak.

Burgernet

Op woensdag ontstonden de eerste vraagtekens na een melding op Burgernet. Daarin werd geschreven dat mensen uit moesten kijken naar een man van middelbare leeftijd op een fatbike met tatoeages. De politie laat weten dat deze persoon inmiddels niet meer relevant is.

Een signalement waar de politie wel naar op zoek is, is een stevige man met een lichte huidskleur, die zwarte kleding draagt en Nederlands spreekt.

Daarnaast is de politie op zoek naar getuigen die tussen 14.30 uur en 15.30 uur op het park waren. Daar vallen ook drie vrouwen en een kind op een fiets onder. Vissers in het gebied zijn ook welkom bij de politie.

Alerter

Een van de visser die geregeld bij het vakantiepark gaat vissen is Brenda. Zij heeft echter niets gezien. Ook is ze niet bang: “Ik laat me niet uit het park wegjagen.”

Zij is niet de enige die er zo over denkt. Toch heeft het wel emoties losgemaakt in en rondom het park. Sommige mensen zijn alerter. Een buurtbewoonster zegt dat zij alleen nog maar langs de huizen gaat lopen als ze een wandeling maakt. “Als ik hard gil dan is er altijd wel iemand die het hoort”, stelt ze. Al helemaal nadat een helikopter boven het park cirkelde, ging het los in de buurtapp. “Voor mijn gevoel gebeurt hier nooit wat”, vertelt buurtbewoonster Gea. “Wanneer er dan wel wat gebeurt is iedereen in rep en roer.”

24 mei '24 (12:56)

Wanneer Sallandse Heuvelrug te druk is dit een alternatief in de buurt

Met de Sallandse Heuvelrug en de Weerribben-Wieden kent de provincie Overijssel twee nationale parken. Maar de een is veel populairder dan de andere. Vandaag, tijdens de Dag van het Nationaal Park, wordt de natuur extra onder de aandacht gebracht. Ook de onontdekte natuur, zoals die in het Twentse Reggedal. Het is een uitstekend alternatief voor wanneer de Sallandse Heuvelrug te druk is, meldt RTV Oost.

24 mei '24 (10:56)

Drenthe breidt natuurgebied uit met 220 hectare

Dat je in Drenthe goed kunt wandelen en fietsen door de natuur, dat was al wel langer bekend. Daar wil de provincie aan toevoegen: natuurreservaat Bargerveen wordt uitgebreid met 220 hectare. Het plan voor de uitbreiding van het natuurgebied ten zuidoosten van de gemeente Emmen lag er al langer, maar wordt nu definitief uitgevoerd, meldt RTV Drenthe.

24 mei '24 ( 9:11)

KNMI: vrijdag en zaterdag in heel Nederland kans op onweersbuien

Vrijdag en zaterdag wordt het weer om binnen te recreëren. Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien die vanaf vrijdagmiddag ons land binnentrekken. Daarbij kan in korte tijd veel neerslag vallen en mogelijk ook hagel. In het hele land geldt tot en met zaterdag code geel.

23 mei '24 (11:34)

Nieuwe wandelroute Deventer gaat langs veertien mijmerplekken

Stilstaan tijdens je wandeling. Wellicht niet iets waar je direct aan denkt als je met het doel om kilometers te maken op pad gaat. Maar de nieuwe wandelroute door de binnenstad van Deventer dwingt je juist even stil te staan en je te laten inspireren. Langs veertien plekken op de route vind je op ‘mijmerplekken’ gedichten van dichters uit de stad. Dit meldt RTV Oost. 

22 mei '24 ( 9:09)

Dashboard voor biodiversiteit geeft kijk op status Nederlandse natuur

Natuurorganisaties hebben een onlinedashboard ontwikkeld dat in één oogopslag laat zien hoe het gesteld is met de soortenrijkdom in Nederland. Ze gaan erop monitoren "of Nederland op weg is de doelen voor biodiversiteitsherstel in 2030 te behalen". Bij de lancering van het dashboard, op de Internationale Dag van de Biodiversiteit, kleuren de verschillende indicatoren oranje of rood. Oranje betekent dat extra inspanningen nodig zijn, rood wil zeggen dat een doel "steeds verder uit zicht" raakt.

21 mei '24 (15:25)

Staatsbosbeheer: vaker dumpingen drugsafval en op meer plekken in het land

Staatsbosbeheer ziet dat het dumpen van drugsafval zich meer verspreidt over het land. Eerder gebeurde dit vooral in het zuiden, maar nu hebben ook andere provincies vaker te maken met grote dumpingen, zegt een woordvoerster van de bos- en natuurbeheerder naar aanleiding van nieuwe cijfers van de politie.

21 mei '24 (14:06)

Drielandentrein rijdt vanaf 9 juni: 'Biedt mogelijkheden voor recreatie en toerisme'

Vanaf 9 juni kunnen reizigers gemakkelijker met de trein naar België en Duitsland. De drielandentrein gaat vanaf die datum officieel en conform dienstregeling rijden, meldt provincie Limburg.

21 mei '24 (13:34)

Wandel of fiets langs kunst aan het Klompenpad

Sinds 2021 staan de Klompenpaden een weekend lang in het teken van kunst. Ook dit jaar zetten kunstenaars hun werken neer langs Klompenpaden. Geïnteresseerden kunnen op 1 en 2 juni weer van kunst in de natuur genieten, tijdens een wandeling of fietstocht, meldt Wandelnet.

17 mei '24 (15:09)

Boer John en natuurliefhebbers gaan een nieuw natuurgebied aanleggen

Een succesvolle crowdfundingsactie heeft ertoe geleid dat er in de buurt van Winkel een nieuw natuurgebied komt. Die wordt beheerd door Landschap Noord-Holland en het stuk land ligt tussen Winkel en Aartswoud. Daar bood veehouder John Klaver grond aan om in te ruilen voor een natuurgebied. Hij heeft hier nu al een nest met scholeksters: “Mooi!”. Dat meldt NH Nieuws.

17 mei '24 (14:22)

Nationaal Park De Biesbosch viert 30-jarig jubileum

Op 24 mei is het weer de Dag van het Nationaal Park. Dit jaar is dat een extra speciale dag voor het Brabantse natuurgebied De Biesbosch. Die heeft namelijk precies 30 jaar geleden de status van nationaal park gekregen. Om dat te vieren heeft Staatsbosbeheer allerlei activiteiten op de agenda staan in het park, meldt de natuurorganisatie. Zo is er op 24 mei een aftrap in estafettevorm en worden er op 1 juli activiteiten georganiseerd in het Biesboschcentrum.