Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Grote werkzaamheden in Utrecht door de aanleg van nieuwe doorfietsroute

Door Nationale Recreatiegids
schedule 8 min
Grote werkzaamheden in Utrecht door de aanleg van nieuwe doorfietsroute
Op 10 augustus start aannemer Strukton in opdracht van de provincie Utrecht met de aanleg van de doorfietsroute tussen Amersfoort en Bunschoten. De werkzaamheden vinden plaats aan het fietspad van de Oostelijke Randweg (N806) en het fietspad en de parallelweg van de Amersfoortseweg (N199) in Bunschoten en aan de parallelweg van de Bunschoterstraat (N199) in Amersfoort. De werkzaamheden duren tot 30 september en leveren enige hinder op voor het fietsverkeer en het doorgaande verkeer op N199. Dit meldt Provincie Utrecht.

Om vlot, veilig en comfortabel tussen dorpen en steden te fietsen, werkt de provincie aan negen doorfietsroutes. Utrecht maakt deze routes door bestaande wegen en fietspaden te verbeteren en met elkaar te verbinden. Op die manier wordt het aantrekkelijker om ook voor langere afstanden de fiets te pakken. Deze negen routes zijn samen zo’n 150 kilometer lang. De doorfietsroute tussen Amersfoort en Bunschoten is circa 9 km lang en loopt voor een groot deel over het fietspad langs de N199. Deze doorfietsroute heeft daarom het nummer F199 gekregen.

Werkzaamheden

Tussen de rotonde Oostelijke Randweg/Nijkerkerweg in Bunschoten en de fietstunnel ter hoogte van Rondweg Noord in Amersfoort wordt het wegdek van fietspaden en parallelwegen voorzien van nieuw asfalt en nieuwe markering. In de berm worden grasbetontegels aangebracht en er komen op enkele plaatsen verkeersdrempels. De aanleg van de totale doorfietsroute is verder opgedeeld in vijf fasen. Dit om de bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk te garanderen.

De werkzaamheden starten op donderdag 10 augustus, na de Spakenburgse dagen, op het fietspad van de Oostelijke Randweg ter hoogte van de rotonde Nijkerkerweg in Bunschoten. Daarna wordt gefaseerd gewerkt aan het fietspad en de parallelweg van de Amersfoortseweg/Bunschoterstraat (N199) richting de fietstunnel ter hoogte van de Rondweg Noord in Amersfoort.

Het overgrote deel van de werkzaamheden vindt doordeweeks overdag plaats. In de nacht van 5 op 6 september en de nacht van 6 op 7 september wordt er nieuw asfalt aangebracht op verschillende locaties. Door dit in de nacht te doen, levert dit zo min mogelijk hinder op voor langzaam verkeer en (brom)fietsers en kunnen zij overdag weer gebruik maken van de parallelweg.

Onbereikbaar

Tijdens de werkzaamheden zijn er delen van het fietspad niet bereikbaar. Fietsers worden omgeleid door middel van omleidingsborden. Ook staan er verkeersregelaars. Omdat er werkzaamheden plaatsvinden als de scholen weer beginnen, zijn er in deze periode extra verkeersregelaars aanwezig om scholieren te begeleiden.

Vanaf 11 september t/m 30 september vinden er werkzaamheden plaats aan de parallelweg van de Amersfoortseweg/Bunschoterstraat (N199). Tussen rotonde Neerduist in Bunschoten en rotonde Rondweg Noord in Amersfoort is het op delen niet mogelijk om gebruik te maken van de parallelweg. Fietsers kunnen dan gebruik maken van een tijdelijke “bypass” om het werk heen. Landbouwverkeer en langzaam verkeer gaan tijdelijk over de provinciale weg N199. Daarom wordt de snelheid daar tijdelijk verlaagd van 80 km/uur naar 50 km/uur.

De Strukton bouwapp

Met de Strukton bouwapp blijft u op de hoogte van de exacte werkzaamheden en de planning. U kunt de Strukton Bouwapp gratis downloaden op uw mobiele telefoon of tablet. Ga binnen de app naar ‘Ontdek’ en volg het project ‘Doorfietsroute Amersfoort-Bunschoten’. U ontvangt dan een bericht met het laatste nieuws. De voortgang van het project is ook online te volgen via de bouwapp. Mocht u vragen hebben over de werkzaamheden, dan kunt u via de Bouwapp contact opnemen met de omgevingsmanager van Strukton.

Inloopspreekuur

Vanaf woensdag 16 augustus is er wekelijks van 10.30 tot 11.30 uur iemand aanwezig in de Strukton keet. Deze staat op het terrein van Van Dijk Hoogland B.V, Bunschoterstraat 27a in Hoogland. Hier kunt u terecht met vragen, opmerkingen of tips.

Door: Nationale Recreatiegids

26 september '23 (10:01)

Ecologen: verbeter controle op natuurtoetsen

Stel, je wandelt door een heerlijk rustig bos. Je geniet lekker van de omgeving, totdat je op een gegeven moment lawaai in de verte hoort. Wanneer je dichterbij komt, zie je graafmachines die midden in het bos een nieuwe weg aanleggen. Is dit wel toegestaan? Niet altijd. Ecologen zijn het erover eens. Zij vinden dat er te weinig controle is op natuurtoetsen. Deze rapporten moeten uitwijzen of een bepaald project, zoals het aanleggen van een mountainbikeroute of het organiseren van een evenement, schade toebrengt aan de natuur en omgeving. Die rapporten zijn niet altijd van even goede kwaliteit, maar worden toch goedgekeurd. De branchevereniging voor ecologen wil dat dit strenger wordt gehandhaafd. Momenteel gebeurt dat volgens de vereniging lang niet altijd. Dat meldt Pointer.

25 september '23 (11:10)

Voor tweede keer in week tijd was Noorderlicht te zien boven Nederland

Het gebeurt al niet vaak, maar nu zelfs twee keer in een week tijd. Gisteravond kleurde de hemel weer groen en rood door het Noorderlicht. Het leverde mooie beelden op, die werden gedeeld op sociale media. Dat meldt RTL Nieuws.

25 september '23 ( 9:44)

Kind vindt handgranaat in bosjes in Rotterdam

Een middagje buitenspelen in Rotterdam had een merkwaardige afloop. Daar heeft een jongen een handgranaat gevonden en meegenomen naar een speeltuin. De politie heeft laten weten dat het om een echte handgranaat gaat, meldt NOS.

22 september '23 ( 9:58)

Nederlands fietsnetwerk loopt voor 10 procent door de natuur

In 2022 liep ongeveer 10 procent van het Nederlandse fietsnetwerk door natuur. Dat is goed voor zo’n 15.000 kilometer aan fietspaden en -wegen. Het grootste deel van de fietspaden, 28 procent, loopt door bebouwd gebied met weinig of geen groen. Dat meldt het CBS op basis van gegevens van de Fietsersbond in de publicatie Nederland in cijfers 2023.

22 september '23 ( 8:46)

Staatsbosbeheer organiseert wandelingen door wolvengebied Veluwe

Staatsbosbeheer organiseert in oktober twee wandelingen over de Hoog Buurlose Heide op de Veluwe om mensen te laten zien hoe schaapskuddes kunnen functioneren in een gebied waar tegenwoordig ook wolven zitten. Het is voor het eerst dat de natuurbeheerder publiek toont hoe het Veluwse wolvenbeleid eruit ziet. Daar is volgens Staatsbosbeheer veel belangstelling voor. De kans dat deelnemers aan de wandelingen een wolf zien is overigens zeer klein, aldus een woordvoerder van Staatsbosbeheer.

20 september '23 (15:26)

Nunspeet vraagt toestemming om voor zes maanden wolven te mogen doden

De Gelderse gemeente Nunspeet heeft de provincie Gelderland toestemming gevraagd om voorlopig voor zes maanden wolven te mogen doden in het landelijk gebied ten westen van het dorp Elspeet. Volgens het gemeentebestuur is er een sterke toename te zien in het aantal dieren dat de laatste tijd is gedood door een wolf. Het gaat om schapen en een pony. Nunspeet hoopt volgens een woordvoerder dat de Gelderse provinciebestuurder Harold Zoet (BBB) het verzoek van Nunspeet meeneemt naar Brussel, waar hij Europese politici donderdag gaat vertellen dat Gelderland wil kunnen ingrijpen tegen wolven die problemen veroorzaken.

20 september '23 (12:13)

Berg je zomerkleding nog niet op

We hebben de eerste herfststorm al weer achter de rug. Het kwik is weer gedaald en de bladeren beginnen al te verkleuren. Toch is het nog niet helemaal het einde van de zomer. Door orkaan Nigel krijgen we volgende week nog een paar dagen lekker weer met temperaturen rond de 24 graden, meldt Weeronline. Dus houd die zonnebril nog maar even op je neus. 

20 september '23 (11:55)

Provincie doet aangifte tegen Chemours wegens illegale lozing

De provincie Zuid-Holland heeft aangifte gedaan tegen Chemours wegens een illegale lozing. Het chemische bedrijf uit Dordrecht heeft in het afvalwater een stof geloosd waarvoor het geen vergunning heeft: trifluorazijnzuur (TFA). Dat is een PFAS-verbinding die het RIVM onder de potentieel zeer zorgwekkende stoffen schaart.

19 september '23 ( 9:03)

Noorderlicht kleurt Nederlandse hemel

Op verschillende plaatsen in het noordelijk deel van Nederland is maandagavond het noorderlicht te zien geweest. Er kwamen meldingen uit onder meer Noord-Holland (Egmond aan Zee), Friesland (Zweins) en vanaf de Afsluitdijk. Op X hebben mensen beelden gedeeld.

19 september '23 ( 8:46)

Wederom code geel in Noord-Holland en Waddengebied vanwege harde windstoten

In Noord-Holland en het Waddengebied geldt dinsdag opnieuw code geel. Het KNMI verwacht in de middag en avond zware windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur, met name in de kustgebieden. De weerwaarschuwing geldt vooralsnog van 13.00 uur tot 22.00 uur.