Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Grote werkzaamheden in Utrecht door de aanleg van nieuwe doorfietsroute

Door Nationale Recreatiegids
schedule 8 min
location_on [xx]km
Grote werkzaamheden in Utrecht door de aanleg van nieuwe doorfietsroute
Op 10 augustus start aannemer Strukton in opdracht van de provincie Utrecht met de aanleg van de doorfietsroute tussen Amersfoort en Bunschoten. De werkzaamheden vinden plaats aan het fietspad van de Oostelijke Randweg (N806) en het fietspad en de parallelweg van de Amersfoortseweg (N199) in Bunschoten en aan de parallelweg van de Bunschoterstraat (N199) in Amersfoort. De werkzaamheden duren tot 30 september en leveren enige hinder op voor het fietsverkeer en het doorgaande verkeer op N199. Dit meldt Provincie Utrecht.

Om vlot, veilig en comfortabel tussen dorpen en steden te fietsen, werkt de provincie aan negen doorfietsroutes. Utrecht maakt deze routes door bestaande wegen en fietspaden te verbeteren en met elkaar te verbinden. Op die manier wordt het aantrekkelijker om ook voor langere afstanden de fiets te pakken. Deze negen routes zijn samen zo’n 150 kilometer lang. De doorfietsroute tussen Amersfoort en Bunschoten is circa 9 km lang en loopt voor een groot deel over het fietspad langs de N199. Deze doorfietsroute heeft daarom het nummer F199 gekregen.

Werkzaamheden

Tussen de rotonde Oostelijke Randweg/Nijkerkerweg in Bunschoten en de fietstunnel ter hoogte van Rondweg Noord in Amersfoort wordt het wegdek van fietspaden en parallelwegen voorzien van nieuw asfalt en nieuwe markering. In de berm worden grasbetontegels aangebracht en er komen op enkele plaatsen verkeersdrempels. De aanleg van de totale doorfietsroute is verder opgedeeld in vijf fasen. Dit om de bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden zoveel mogelijk te garanderen.

De werkzaamheden starten op donderdag 10 augustus, na de Spakenburgse dagen, op het fietspad van de Oostelijke Randweg ter hoogte van de rotonde Nijkerkerweg in Bunschoten. Daarna wordt gefaseerd gewerkt aan het fietspad en de parallelweg van de Amersfoortseweg/Bunschoterstraat (N199) richting de fietstunnel ter hoogte van de Rondweg Noord in Amersfoort.

Het overgrote deel van de werkzaamheden vindt doordeweeks overdag plaats. In de nacht van 5 op 6 september en de nacht van 6 op 7 september wordt er nieuw asfalt aangebracht op verschillende locaties. Door dit in de nacht te doen, levert dit zo min mogelijk hinder op voor langzaam verkeer en (brom)fietsers en kunnen zij overdag weer gebruik maken van de parallelweg.

Onbereikbaar

Tijdens de werkzaamheden zijn er delen van het fietspad niet bereikbaar. Fietsers worden omgeleid door middel van omleidingsborden. Ook staan er verkeersregelaars. Omdat er werkzaamheden plaatsvinden als de scholen weer beginnen, zijn er in deze periode extra verkeersregelaars aanwezig om scholieren te begeleiden.

Vanaf 11 september t/m 30 september vinden er werkzaamheden plaats aan de parallelweg van de Amersfoortseweg/Bunschoterstraat (N199). Tussen rotonde Neerduist in Bunschoten en rotonde Rondweg Noord in Amersfoort is het op delen niet mogelijk om gebruik te maken van de parallelweg. Fietsers kunnen dan gebruik maken van een tijdelijke “bypass” om het werk heen. Landbouwverkeer en langzaam verkeer gaan tijdelijk over de provinciale weg N199. Daarom wordt de snelheid daar tijdelijk verlaagd van 80 km/uur naar 50 km/uur.

De Strukton bouwapp

Met de Strukton bouwapp blijft u op de hoogte van de exacte werkzaamheden en de planning. U kunt de Strukton Bouwapp gratis downloaden op uw mobiele telefoon of tablet. Ga binnen de app naar ‘Ontdek’ en volg het project ‘Doorfietsroute Amersfoort-Bunschoten’. U ontvangt dan een bericht met het laatste nieuws. De voortgang van het project is ook online te volgen via de bouwapp. Mocht u vragen hebben over de werkzaamheden, dan kunt u via de Bouwapp contact opnemen met de omgevingsmanager van Strukton.

Inloopspreekuur

Vanaf woensdag 16 augustus is er wekelijks van 10.30 tot 11.30 uur iemand aanwezig in de Strukton keet. Deze staat op het terrein van Van Dijk Hoogland B.V, Bunschoterstraat 27a in Hoogland. Hier kunt u terecht met vragen, opmerkingen of tips.

Door: Nationale Recreatiegids

28 mei '24 (14:39)

Zeeland stelt 1,2 miljoen euro extra subsidie beschikbaar voor natuurherstel

De provincie Zeeland stelt 1,2 miljoen euro beschikbaar voor agrarisch natuurbeheer langs de natuurgebieden Manteling op Walcheren en de Kop van Schouwen. In beide duingebieden is de natuur de afgelopen jaren verslechterd. De Ecologische Autoriteit meldde begin dit jaar dat de gebieden te maken hebben met verzuring en vermesting door onder meer te veel stikstof en verdroging.

28 mei '24 (11:26)

Tegenwoordig shop je auto’s in het bos

Waarom een dure auto kopen bij een autodealer als je ook gewoon in het bos kunt shoppen? Ben je nog op zoek naar een nieuwe bolide, stuur boswachter Erik dan een berichtje. Hij heeft nog wel een BMW voor de klusser liggen, voor een prikkie. Die werd namelijk pardoes in het bos gedumpt, meldt Brabants Dagblad.

27 mei '24 (11:04)

Groot Saeftingh breidt wandelnetwerk uit met nieuwe routes

Grenspark Groot Saeftinghe in Zeeland heeft haar netwerk van wandelroutes uitgebreid. Wandelaars kunnen nu vijf nieuwe routes bewandelen, die allemaal vanuit een dorp in de regio starten. Afgelopen zaterdag 25 mei was de opening van de eerste route. Deze telt negen kilometers en loopt van Ossenisse naar Zeedorp, meldt Omroep Zeeland.

24 mei '24 (12:56)

Wanneer Sallandse Heuvelrug te druk is dit een alternatief in de buurt

Met de Sallandse Heuvelrug en de Weerribben-Wieden kent de provincie Overijssel twee nationale parken. Maar de een is veel populairder dan de andere. Vandaag, tijdens de Dag van het Nationaal Park, wordt de natuur extra onder de aandacht gebracht. Ook de onontdekte natuur, zoals die in het Twentse Reggedal. Het is een uitstekend alternatief voor wanneer de Sallandse Heuvelrug te druk is, meldt RTV Oost.

24 mei '24 (10:56)

Drenthe breidt natuurgebied uit met 220 hectare

Dat je in Drenthe goed kunt wandelen en fietsen door de natuur, dat was al wel langer bekend. Daar wil de provincie aan toevoegen: natuurreservaat Bargerveen wordt uitgebreid met 220 hectare. Het plan voor de uitbreiding van het natuurgebied ten zuidoosten van de gemeente Emmen lag er al langer, maar wordt nu definitief uitgevoerd, meldt RTV Drenthe.

24 mei '24 ( 9:11)

KNMI: vrijdag en zaterdag in heel Nederland kans op onweersbuien

Vrijdag en zaterdag wordt het weer om binnen te recreëren. Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien die vanaf vrijdagmiddag ons land binnentrekken. Daarbij kan in korte tijd veel neerslag vallen en mogelijk ook hagel. In het hele land geldt tot en met zaterdag code geel.

23 mei '24 (11:34)

Nieuwe wandelroute Deventer gaat langs veertien mijmerplekken

Stilstaan tijdens je wandeling. Wellicht niet iets waar je direct aan denkt als je met het doel om kilometers te maken op pad gaat. Maar de nieuwe wandelroute door de binnenstad van Deventer dwingt je juist even stil te staan en je te laten inspireren. Langs veertien plekken op de route vind je op ‘mijmerplekken’ gedichten van dichters uit de stad. Dit meldt RTV Oost. 

22 mei '24 ( 9:09)

Dashboard voor biodiversiteit geeft kijk op status Nederlandse natuur

Natuurorganisaties hebben een onlinedashboard ontwikkeld dat in één oogopslag laat zien hoe het gesteld is met de soortenrijkdom in Nederland. Ze gaan erop monitoren "of Nederland op weg is de doelen voor biodiversiteitsherstel in 2030 te behalen". Bij de lancering van het dashboard, op de Internationale Dag van de Biodiversiteit, kleuren de verschillende indicatoren oranje of rood. Oranje betekent dat extra inspanningen nodig zijn, rood wil zeggen dat een doel "steeds verder uit zicht" raakt.

21 mei '24 (15:25)

Staatsbosbeheer: vaker dumpingen drugsafval en op meer plekken in het land

Staatsbosbeheer ziet dat het dumpen van drugsafval zich meer verspreidt over het land. Eerder gebeurde dit vooral in het zuiden, maar nu hebben ook andere provincies vaker te maken met grote dumpingen, zegt een woordvoerster van de bos- en natuurbeheerder naar aanleiding van nieuwe cijfers van de politie.

21 mei '24 (14:06)

Drielandentrein rijdt vanaf 9 juni: 'Biedt mogelijkheden voor recreatie en toerisme'

Vanaf 9 juni kunnen reizigers gemakkelijker met de trein naar België en Duitsland. De drielandentrein gaat vanaf die datum officieel en conform dienstregeling rijden, meldt provincie Limburg.