Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Veerdienst naar Ameland gaat vanaf dinsdag echt minder varen

Door Ilias van Bruggen
schedule 3 min
location_on [xx]km
Veerdienst naar Ameland gaat vanaf dinsdag minder varen
Passagiers van en naar Ameland kunnen de komende tijd veel minder vaak overvaren. Rederij Wagenborg Passagiersdiensten gaat het aantal veerdiensten vanaf dinsdag drastisch inperken. Wagenborg informeert zondag en maandag passagiers die een ticket hadden geboekt voor een overtocht die uitvalt, laat het bedrijf weten.

De beperking is volgens de rederij nodig omdat de vaargeul zo smal is geworden dat twee veerboten elkaar niet meer kunnen passeren. Wagenborg waarschuwde al een poos dat het bedrijf veel minder zou moeten gaan varen uit veiligheidsoverwegingen. De vermindering van het aantal afvaarten gaat in elk geval zes weken duren.

Vrijdag werd bekend dat het kabinet een versoberde veerdienst van en naar het Waddeneiland voorlopig toestaat, ondanks grote bezwaren daartegen van het gemeentebestuur en de ondernemers van Ameland. Wagenborg wijst al zeker een halfjaar op de snelle verzanding van de vaargeul, die dagelijks uitgebaggerd wordt. Staatssecretaris Vivianne Heijnen (Infrastructuur en Waterstaat) schreef vrijdag aan de Tweede Kamer dat ze begrip heeft voor de veiligheidsproblemen. Ze kondigde een onderzoek aan naar mogelijke oplossingen voor het probleem, dat zes weken gaat duren.

De Amelandse ondernemersvereniging OPA vreest de gevolgen van de beperkte veerdienst voor het toerisme, net nu het zomerseizoen voor de deur staat. Het gemeentebestuur voorziet naast de gevolgen voor de economie ook ernstige hinder voor de eilanders, die nu veel minder vaak naar de vaste wal en terug kunnen. Wagenborg noemt dat "heel vervelend, maar het is overmacht." Het bedrijf zal extra vroege en late afvaarten in de tijdelijke dienstregeling opnemen.

24 juli '24 (10:07)

Na oktober geen natuurkampen van IVN meer bij Woldhuis in Apeldoorn

IVN Natuureducatie verzorgt bij het Woldhuis in Apeldoorn natuurkampen voor duizenden schoolkinderen. Daar komt echter een einde aan. Het blijkt dat deze niet meer te financieren zijn en dus stopt de natuurorganisatie met het organiseren van de activiteiten rondom het Woldhuis. De kampweken worden nog tot 31 oktober georganiseerd, maar daarna is het gedaan, meldt IVN Natuureducatie.

24 juli '24 ( 9:44)

Drenthe dit weekend in het teken van de Fiets4Daagse

Stap jij liever op je stalen ros en zoek je een alternatief voor de Wandelvierdaagse? Dan kun je het komende weekend naar Drenthe voor de Drentse Fiets4Daagse. De ‘fietsprovincie’ van het land organiseert elk jaar een vierdaags fietsevenement, waarmee je door de provincie fietst. Met routes van 40, 60 en 80 kilometer is er voor zowel de recreatieve fietser als de doorgewinterde wielrenner een route die past. 

23 juli '24 (10:17)

Oproep voor extra openbare toiletten langs de Noord-Hollandse kust

Slechts een paar gemeentes in de provincie Noord-Holland hebben plannen om extra openbare toiletten te plaatsen. Ga je een dagje naar het strand, let er dan op dat je mogelijk geen wc’s tegen zult komen. Een domper voor de Toiletalliantie. Zij zagen graag dat er op meer plekken toiletten worden geplaatst. Zij doen dan ook een oproep aan gemeentes, meldt NH Nieuws.

23 juli '24 ( 8:35)

Natte zomer is ook goed nieuws: weinig meldingen van blauwalg

Het aanhoudende natte weer van de afgelopen tijd heeft ook een positieve kant: er zijn dit jaar maar weinig waarschuwingen voor blauwalg in zwemwateren.

22 juli '24 (14:43)

Bedreigde vogel broedt weer in Nederland op de Hoge Veluwe

Afgelopen voorjaar heeft er een hop gebroed in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. De vogel verdween rond 1950 als broedvogel uit ons land en staat daarom op de zogeheten rode lijst van bedreigde soorten weergegeven als 'verdwenen in Nederland'. Het Park brengt het nieuws bewust nu pas naar buiten zodat het broedproces niet verstoord kon worden.

22 juli '24 ( 9:30)

Weerbericht: week begint koel, in het weekend mogelijk zomers warm

Het zomerse weer van afgelopen dagen verdwijnt begin deze week even naar de achtergrond. Weerbureau Weeronline verwacht een koel en hier en daar ook nat begin van de werkweek. Vanaf donderdag loopt de temperatuur weer op, met mogelijk lokaal zomerse waarden in het weekend.

22 juli '24 ( 9:05)

Eerste walviskalfje van dit jaar vernoemd naar Loretta Schrijver

Het eerste walviskalfje dat dit jaar in de Nederlandse wateren is gezien, is vernoemd naar presentatrice Loretta Schrijver. Het zeezoogdiertje is dit weekend in de Oosterschelde gespot door onderzoekers van Stichting Rugvin, een organisatie die zich richt op het monitoren en onderzoeken van walvisachtigen in de Noordzee en Oosterschelde.

22 juli '24 ( 8:58)

Actie 125-jarig Staatsbosbeheer: geboorteboom voor geboortekaart

Staatsbosbeheer viert zondag zijn 125e verjaardag. De natuurbeheerder stelt daarom zogenoemde geboortebomen beschikbaar voor gezinnen die op 21 juli of daarna een baby krijgen. De eerste 125 mensen die een geboortekaartje van hun baby naar Staatsbosbeheer sturen, ontvangen een tegoedbon.

19 juli '24 (12:59)

Begrip voor inkorten route Vierdaagse, wandelaars balen wel

Begrijpelijk, maar jammer. Zo zien veel wandelaars aan de Vierdaagse de maatregel die de organisatie donderdag nam vanwege de hitte. De routes op de laatste wandeldag zijn ingekort, alle afstanden zijn vrijdag 10 kilometer korter. De temperatuur kan vrijdag in Nijmegen oplopen tot 30 graden.

19 juli '24 (12:40)

Recreatiegebied Den Treek deels afgesloten vanwege incident met wolf

In korte tijd zijn er meerdere incidenten geweest met een wolf in de gemeente Leusden. Mogelijk omdat de wolven welpen hebben. In ieder geval concludeert de provincie Utrecht dat het gaat om ‘zeer beschermend gedrag’. Daarom besluit Utrecht dat een deel van het recreatiegebied op Landgoed Den Treek af te sluiten voor recreanten en bezoekers. Dat geldt tot in ieder geval 15 augustus.