Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Drukke campings en extra waterpunten tijdens TT in Assen

Door ANP
schedule 4 min
Drukke campings en extra waterpunten tijdens TT in Assen
De campings in de omgeving van de TT van Assen gaan een druk weekend tegemoet. In de binnenstad van de Drentse stad was het in de nacht van donderdag op vrijdag al "leuk en gezellig" met duizenden motorsportfans die op bezoek zijn in Assen, aldus een woordvoerder van de gemeente. Wegens de verwachte warmte is er volgens de organisatie veel water beschikbaar. Ook is er bij de medische dienst extra aandacht voor mensen die last hebben van de hitte.

"We zijn alles gewend", zegt de woordvoerder van het TT Circuit over de verwachte warmte. "Er zijn uiteraard maatregelen genomen, zoals extra punten waar je water kan tappen. We hebben dit vaker meegemaakt en zijn overal op voorbereid." Hoeveel mensen dit jaar precies op de TT van Assen afkomen is nog niet te zeggen. "We zijn zeer tevreden over de voorverkoop", aldus de woordvoerder. Vorig jaar telde de organisatie 166.000 bezoekers bij het motorsportevenement in Drenthe. Rondom het evenement is ook het TT Festival georganiseerd.

Motorsportfans zorgden volgens de gemeente in de nacht van donderdag op vrijdag al voor gezelligheid in de binnenstad. Ook was het donderdag en vrijdagochtend drukker op de wegen richting het circuit en de nabijgelegen campings, laat een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten. Zaterdag wordt het nog drukker, verwacht hij. Zondag wordt de drukste dag, dan is de race. "Vandaag zien we veel campinggasten die het hele weekend blijven. Zij strijken neer op de diverse campings rond het circuit."

Die campings in Assen gaan een druk weekend tegemoet. Minicamping De Gouberville laat weten dat er bij hun "geen gras meer te zien is". Al het gras wordt benut voor de vele tientallen tentjes. "Elk jaar is het weer een reünie met vaste gasten", zegt de eigenaar van de camping op ruim 1 kilometer afstand van het circuit. Er staan onder meer Duitsers, Engelsen en Noren. "Alleen maar motorvolk, beregezellig." Ook Vakantiepark Witterzomer heeft het volgens een woordvoerder "heel erg druk". "Veel Duitsers, Denen en bezoekers uit Zweden en Finland." Camping Graswijk heeft het dit weekend "lekker druk" en spreekt van een "leuke sfeer" op de camping. Zij zien voornamelijk Nederlandse gasten, maar ook Europese motorsportfans weten de camping te vinden.

29 september '23 (12:23)

Nederlandse bossen hebben het zwaar door droogte en hitte

Bomen zijn als gevolg van de klimaatverandering massaal aan het sterven. Hogere temperaturen en lange periodes van droogte zorgen ervoor dat bomen steeds minder weerbaar worden tegen allerlei ziektes en plagen. Dat meldt RTL Nieuws.

28 september '23 (15:39)

Waterbeheerders zien droge zomers als vanzelfsprekend

Rijkswaterstaat en de waterschappen zien de omgang met droogte in het voorjaar en de zomer steeds meer als regulier werk. Er wordt minder snel opgeschaald naar een alarmniveau en maatregelen als het extra opsparen van water in het IJsselmeer en het Markermeer zijn dit jaar al genomen toen er nog geen sprake was van droogte. Dat zegt Rijkswaterstaat bij het verschijnen van de laatste droogtemonitor van 2023, vlak voor het stormseizoen op 1 oktober van start gaat.

28 september '23 (10:05)

Op wandeltocht door Utrecht langs de Hollandse Waterlinies

Op 14 oktober neemt de Waterlinie Wandeltocht deelnemers weer mee dwars door de Hollandse Waterlinies, met onderweg cultuurvermaak en goede stops voor de innerlijke mens. De editie van 2023 in Utrecht is extra populair: “Wandelen met een doel werkt beter voor veel mensen”. Dit meldt Waterlinie Watertochten.

27 september '23 (15:01)

Nederland telt op dit moment negen wolvenroedels met minimaal 39 welpen

In Nederland leven op dit moment negen wolvenroedels, die samen dit voorjaar minimaal 39 welpen hebben voortgebracht. Zeven roedels zitten op en rond de Veluwe, de twee andere groepen leven in Drenthe en in de Drents-Friese regio. Hoeveel wolven er in totaal in Nederland zijn is niet te zeggen, omdat niet van elke wolf DNA kan worden vastgesteld wegens gebrek aan sporen. Dat zegt BIJ12, het bureau dat voor de provincies wolvenzaken afhandelt. Er zijn in elk geval tientallen wolven in Nederland.

27 september '23 ( 8:44)

Hoge Veluwe wil via Europese Commissie toestemming krijgen om op wolven te jagen

Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft bij de Europese Commissie gepleit voor het mogen bejagen van wolven in het park. De parkdirectie schrijft dat in een brief in reactie op de vraag van de Europese Commissie om meer informatie over wolven en de eventuele overlast die de roofdieren veroorzaken. De Hoge Veluwe hoopt dat de Europese beschermingsregels van de wolf versoepeld worden.

26 september '23 (10:29)

Elf Nederlandse stranden ontvangen Groene Strand Wimpel

Op maandag ontvingen elf stranden in Nederland de Groene Strand Wimpel. Ook drie gemeenten mochten de erkenning in ontvangst nemen. Door een actieve samenwerking tussen vrijwilligers, gemeenten en ondernemers op het strand is het gelukt om meer ruimte voor natuur vrij te maken op het strand. Daarmee maakt Nederland een belangrijke stap richten het doel om de stranden verder te vergroenen, meldt het Groene Strand.

26 september '23 (10:01)

Ecologen: verbeter controle op natuurtoetsen

Stel, je wandelt door een heerlijk rustig bos. Je geniet lekker van de omgeving, totdat je op een gegeven moment lawaai in de verte hoort. Wanneer je dichterbij komt, zie je graafmachines die midden in het bos een nieuwe weg aanleggen. Is dit wel toegestaan? Niet altijd. Ecologen zijn het erover eens. Zij vinden dat er te weinig controle is op natuurtoetsen. Deze rapporten moeten uitwijzen of een bepaald project, zoals het aanleggen van een mountainbikeroute of het organiseren van een evenement, schade toebrengt aan de natuur en omgeving. Die rapporten zijn niet altijd van even goede kwaliteit, maar worden toch goedgekeurd. De branchevereniging voor ecologen wil dat dit strenger wordt gehandhaafd. Momenteel gebeurt dat volgens de vereniging lang niet altijd. Dat meldt Pointer.

25 september '23 (11:10)

Voor tweede keer in week tijd was Noorderlicht te zien boven Nederland

Het gebeurt al niet vaak, maar nu zelfs twee keer in een week tijd. Gisteravond kleurde de hemel weer groen en rood door het Noorderlicht. Het leverde mooie beelden op, die werden gedeeld op sociale media. Dat meldt RTL Nieuws.

25 september '23 ( 9:44)

Kind vindt handgranaat in bosjes in Rotterdam

Een middagje buitenspelen in Rotterdam had een merkwaardige afloop. Daar heeft een jongen een handgranaat gevonden en meegenomen naar een speeltuin. De politie heeft laten weten dat het om een echte handgranaat gaat, meldt NOS.

22 september '23 ( 9:58)

Nederlands fietsnetwerk loopt voor 10 procent door de natuur

In 2022 liep ongeveer 10 procent van het Nederlandse fietsnetwerk door natuur. Dat is goed voor zo’n 15.000 kilometer aan fietspaden en -wegen. Het grootste deel van de fietspaden, 28 procent, loopt door bebouwd gebied met weinig of geen groen. Dat meldt het CBS op basis van gegevens van de Fietsersbond in de publicatie Nederland in cijfers 2023.