Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Extra transport ingezet naar stranden tijdens zonnig weekend

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Vanwege het voorspelde zomerweer wordt dit weekend extra openbaar vervoer ingezet naar de stranden. Zo rijden er vanaf vrijdag meer treinen tussen Haarlem en Zandvoort en zet het Haagse vervoersbedrijf HTM zaterdag en zondag de zogenoemde Strandexpress in naar Scheveningen.

De NS laat vrijdag, zaterdag en zondag tussen 09.30 uur en 22.00 uur twee treinen per uur extra rijden om badgasten te kunnen vervoeren. Vanuit Amsterdam gaan twee treinen per uur rechtstreeks naar Zandvoort. De twee vanaf Haarlem komen daar nog eens bovenop. De NS adviseert mensen vooral ook gebruik te maken van die extra treinen, door bijvoorbeeld vanuit Amsterdam met een andere trein naar Haarlem te reizen en daar over te stappen. "Het kost je niet veel meer tijd en dan heb je meer kans op een zitplaats." De woordvoerster raadt mensen verder aan genoeg water mee te nemen voor onderweg aangezien het ook in de trein warm kan zijn.

HTM zet zaterdag en zondag de Strandexpress in, een tram die bovenop de normale dienstregeling rijdt van Den Haag Hollands Spoor via Centraal, naar het Kurhaus en het Zwarte Pad in Scheveningen. Deze tram stopt niet bij andere haltes, zegt een woordvoerster.

Personeelstekort

Ook vanuit Rotterdam gaan er extra metro's naar het onlangs geopende metrostation bij het strand van Hoek van Holland. Volgens een woordvoerder van vervoersbedrijf RET zijn er extra ritten ingepland voor zaterdag en zondag.

Voor Connexxion is het vanwege het personeelstekort niet mogelijk extra bussen in te zetten naar de stranden in onder meer de regio's Noord-Holland-Noord en Haarlem-IJmond. "Hoe graag we dat ook zouden willen", zegt een woordvoerder van Transdev, waar Connexxion onder valt. Volgens hem is het al moeilijk om voldoende bezetting op de reguliere ritten te krijgen.

Tropisch weer

De weerbureaus voorspellen dit weekend tropische dagen. In een groot deel van het land wordt het volgens Weeronline vrijdag warmer dan 25 graden en in Limburg kan de temperatuur lokaal oplopen tot 30 graden. Beide weekenddagen kan het rond de 30 graden worden. Aan het strand en in het noordelijk kustgebied komt de voorspelling uit op rond de 25 graden.

Door: ANP

06 december '23 (12:52)

Velsen krijgt 1,8 miljoen euro voor tweede elektrische pont

Voor de aanschaf van een tweede elektrische pont tussen Velsen-Noord en Velsen-Zuid, krijgt de gemeente 1,8 miljoen euro van de provincie Zuid-Holland. Door een tweede pont aan de verbinding toe te voegen, kunnen inwoners van de regio weer iedere 10 minuten de oversteek van het Noordzeekanaal maken. Dit meldt de provincie Noord-Holland.

06 december '23 (10:18)

Bootongeluk op de Waddenzee in 2022: dit kwam naar voren in het onderzoek

Bij het bootongeluk op de Waddenzee bij Terschelling in oktober 2022 voeren de snelboot Tiger van rederij Doeksen en de watertaxi De Stormloper van Watertaxi De Bazuin die met elkaar in botsing kwamen te hard. De snelboot voer daarbij meer dan twee keer te hard, concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV).

05 december '23 ( 9:30)

Tot woensdagmiddag code geel in het noorden vanwege gladheid

Regen- en sneeuwval kunnen in het noorden van het land zorgen dat het plaatselijk glad is. Daarom geldt voor de noordelijke provincies - Friesland, Groningen en Drenthe - code geel. Die duurt tot morgenmiddag, meldt KNMI. 

04 december '23 (11:23)

Deze routes maken kans op de titel ‘Wandelroute van het Jaar 2024’

Steeds meer wandelroutes worden gefilterd voor de eretitel ‘Wandelroute van het Jaar 2024’. Momenteel zijn er nog tien routes over die kans maken op de prijs voor beste wandelroute in de Benelux. De winnaar wordt op 2 maart bekendgemaakt tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Gent. Dat meldt Fiets en Wandelbeurs.

04 december '23 ( 8:57)

Tips van ANWB en Rode Kruis voor winters weer

Weer- en verkeersdiensten, het spoor en het vliegverkeer maakten zich op voor sneeuw zondagmiddag. Op internet adviseerden allerlei instanties hoe verkeersdeelnemers zich konden voorbereiden. Met de auto vast komen te zitten in een file terwijl het glad is en sneeuwt, is nooit fijn.

01 december '23 ( 9:12)

Onzekerheid over marathon Winterswijk vanwege dooi

De hoop op een marathon op natuurijs in Winterswijk is afgenomen, omdat het in de nacht van donderdag op vrijdag heeft gedooid. Dat zei ijsmeester Auke Spijkstra in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland van WNL.

30 november '23 (10:01)

Nieuwe eurobiljetten met rivieren, vogels en cultuur

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat nieuwe eurobiljetten uitgeven waarin de "Europese cultuur, rivieren en vogels" centraal komen te staan. Deze onderwerpen spreken volgens een enquête onder burgers uit de eurozone het meest tot de verbeelding.

30 november '23 (10:00)

Marathon op natuurijs in Winterswijk nog niet mogelijk

Volgens ijsmeester Hendrik van Prooije van de Winterswijkse IJsclub is het nog onbekend wanneer de eerste marathon op natuurijs zal worden verreden. "Sowieso lukt dat vrijdag nog niet", zei Van Prooije tegen het ANP.

29 november '23 (11:20)

Hoop op marathon onder ijsverenigingen, maar blijven realistisch

Met de voorspellingen kan het zomaar eens gebeuren dat we dit weekend de schaatsen weer uit het vet kunnen halen. Er is vorst op komst en dat betekent dat ijsbanen weer volstromen met water. Wel houden ijsverenigingen een slag om de arm, meldt RTV Noord.

29 november '23 ( 9:45)

Meteorologische winter start vrijdag met vrieskou

Vrijdag start de meteorologische winter met ijzige temperaturen van -1 tot -7 graden 's nachts en in de vroege ochtend. In het oosten van het land is er kans op een lokale ijsdag als de temperatuur de hele dag onder het vriespunt blijft, meldt Weeronline.