Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Personeel strandtenten staat in de startblokken voor warm weekend

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

Bij strandpaviljoen Timboektoe in Wijk aan Zee hebben ze er zin in, vertelt leidinggevende Madelief. "Het warme weer liet lang op zich wachten." Het lukt Timboektoe tot nu toe voldoende medewerkers te regelen. Meer mensen zijn welkom, benadrukt Madelief. Het strandpaviljoen maakt onder meer gebruik van een platform voor zzp'ers om medewerkers binnen te halen en maakt reclame op sociale media. "Maar je ziet dat iedereen hetzelfde probeert."

De Waterreus in Scheveningen zit dit jaar beter in zijn personeel dan vorig jaar, zegt eventmanager Lennard. "Gelukkig hebben we nu best een vaste bende. We zijn ook het hele jaar open en werken daardoor met vaste contracten." Bij de inkoop is al rekening gehouden met het warme weer. "We hebben alleen nog geen strandbedjes staan. Een vast clubje gepensioneerde mannen zorgt er hier voor dat ze 's ochtends om 05.00 uur worden klaargezet, maar het weer was er tot nu toe nog niet goed genoeg voor. Het waait te hard." Als het dit weekend warm wordt, verwacht Lennard wel dat de bedden er staan. "Al hebben we liever mensen op het terras, want mensen op strandbedjes nemen vaak een eigen koelbox mee."

Iedereen ingezet

Kon-Tiki Beach in Vlissingen begint al in de winter met het werven van personeel bovenop de vaste krachten. "We zijn er helemaal klaar voor, gelukkig wel", zegt eventmanager Cees. Veel medewerkers keren er ook jaarlijks terug. "We mogen dus niet klagen." Hij hoopt op een "superdruk weekend". "Het zijn ook Duitse feestdagen, dus we verwachten extra drukte."

Bij Thalassa in Zandvoort zijn ze ook voorbereid op een vol terras, al zijn ze wel wat gewend, zegt medewerkster Ella, die er al twintig jaar werkt. "We hebben hier ook de Grand Prix gehad. En er wordt nu wel gezegd dat het prachtig weer wordt, maar het is nog maar dinsdag. Het komt wel vaker voor dat ze zeggen dat het 35 graden wordt en als puntje bij paaltje komt, is het 15 graden aan zee." Het personeelstekort ontgaat ook Thalassa niet, erkent Ella. "Maar we hebben nu iedereen ingeroosterd die we kunnen oproepen."

Door: ANP

29 september '23 (12:23)

Nederlandse bossen hebben het zwaar door droogte en hitte

Bomen zijn als gevolg van de klimaatverandering massaal aan het sterven. Hogere temperaturen en lange periodes van droogte zorgen ervoor dat bomen steeds minder weerbaar worden tegen allerlei ziektes en plagen. Dat meldt RTL Nieuws.

28 september '23 (15:39)

Waterbeheerders zien droge zomers als vanzelfsprekend

Rijkswaterstaat en de waterschappen zien de omgang met droogte in het voorjaar en de zomer steeds meer als regulier werk. Er wordt minder snel opgeschaald naar een alarmniveau en maatregelen als het extra opsparen van water in het IJsselmeer en het Markermeer zijn dit jaar al genomen toen er nog geen sprake was van droogte. Dat zegt Rijkswaterstaat bij het verschijnen van de laatste droogtemonitor van 2023, vlak voor het stormseizoen op 1 oktober van start gaat.

28 september '23 (10:05)

Op wandeltocht door Utrecht langs de Hollandse Waterlinies

Op 14 oktober neemt de Waterlinie Wandeltocht deelnemers weer mee dwars door de Hollandse Waterlinies, met onderweg cultuurvermaak en goede stops voor de innerlijke mens. De editie van 2023 in Utrecht is extra populair: “Wandelen met een doel werkt beter voor veel mensen”. Dit meldt Waterlinie Watertochten.

27 september '23 (15:01)

Nederland telt op dit moment negen wolvenroedels met minimaal 39 welpen

In Nederland leven op dit moment negen wolvenroedels, die samen dit voorjaar minimaal 39 welpen hebben voortgebracht. Zeven roedels zitten op en rond de Veluwe, de twee andere groepen leven in Drenthe en in de Drents-Friese regio. Hoeveel wolven er in totaal in Nederland zijn is niet te zeggen, omdat niet van elke wolf DNA kan worden vastgesteld wegens gebrek aan sporen. Dat zegt BIJ12, het bureau dat voor de provincies wolvenzaken afhandelt. Er zijn in elk geval tientallen wolven in Nederland.

27 september '23 ( 8:44)

Hoge Veluwe wil via Europese Commissie toestemming krijgen om op wolven te jagen

Het Nationale Park De Hoge Veluwe heeft bij de Europese Commissie gepleit voor het mogen bejagen van wolven in het park. De parkdirectie schrijft dat in een brief in reactie op de vraag van de Europese Commissie om meer informatie over wolven en de eventuele overlast die de roofdieren veroorzaken. De Hoge Veluwe hoopt dat de Europese beschermingsregels van de wolf versoepeld worden.

26 september '23 (10:29)

Elf Nederlandse stranden ontvangen Groene Strand Wimpel

Op maandag ontvingen elf stranden in Nederland de Groene Strand Wimpel. Ook drie gemeenten mochten de erkenning in ontvangst nemen. Door een actieve samenwerking tussen vrijwilligers, gemeenten en ondernemers op het strand is het gelukt om meer ruimte voor natuur vrij te maken op het strand. Daarmee maakt Nederland een belangrijke stap richten het doel om de stranden verder te vergroenen, meldt het Groene Strand.

26 september '23 (10:01)

Ecologen: verbeter controle op natuurtoetsen

Stel, je wandelt door een heerlijk rustig bos. Je geniet lekker van de omgeving, totdat je op een gegeven moment lawaai in de verte hoort. Wanneer je dichterbij komt, zie je graafmachines die midden in het bos een nieuwe weg aanleggen. Is dit wel toegestaan? Niet altijd. Ecologen zijn het erover eens. Zij vinden dat er te weinig controle is op natuurtoetsen. Deze rapporten moeten uitwijzen of een bepaald project, zoals het aanleggen van een mountainbikeroute of het organiseren van een evenement, schade toebrengt aan de natuur en omgeving. Die rapporten zijn niet altijd van even goede kwaliteit, maar worden toch goedgekeurd. De branchevereniging voor ecologen wil dat dit strenger wordt gehandhaafd. Momenteel gebeurt dat volgens de vereniging lang niet altijd. Dat meldt Pointer.

25 september '23 (11:10)

Voor tweede keer in week tijd was Noorderlicht te zien boven Nederland

Het gebeurt al niet vaak, maar nu zelfs twee keer in een week tijd. Gisteravond kleurde de hemel weer groen en rood door het Noorderlicht. Het leverde mooie beelden op, die werden gedeeld op sociale media. Dat meldt RTL Nieuws.

25 september '23 ( 9:44)

Kind vindt handgranaat in bosjes in Rotterdam

Een middagje buitenspelen in Rotterdam had een merkwaardige afloop. Daar heeft een jongen een handgranaat gevonden en meegenomen naar een speeltuin. De politie heeft laten weten dat het om een echte handgranaat gaat, meldt NOS.

22 september '23 ( 9:58)

Nederlands fietsnetwerk loopt voor 10 procent door de natuur

In 2022 liep ongeveer 10 procent van het Nederlandse fietsnetwerk door natuur. Dat is goed voor zo’n 15.000 kilometer aan fietspaden en -wegen. Het grootste deel van de fietspaden, 28 procent, loopt door bebouwd gebied met weinig of geen groen. Dat meldt het CBS op basis van gegevens van de Fietsersbond in de publicatie Nederland in cijfers 2023.