Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Personeel strandtenten staat in de startblokken voor warm weekend

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

Bij strandpaviljoen Timboektoe in Wijk aan Zee hebben ze er zin in, vertelt leidinggevende Madelief. "Het warme weer liet lang op zich wachten." Het lukt Timboektoe tot nu toe voldoende medewerkers te regelen. Meer mensen zijn welkom, benadrukt Madelief. Het strandpaviljoen maakt onder meer gebruik van een platform voor zzp'ers om medewerkers binnen te halen en maakt reclame op sociale media. "Maar je ziet dat iedereen hetzelfde probeert."

De Waterreus in Scheveningen zit dit jaar beter in zijn personeel dan vorig jaar, zegt eventmanager Lennard. "Gelukkig hebben we nu best een vaste bende. We zijn ook het hele jaar open en werken daardoor met vaste contracten." Bij de inkoop is al rekening gehouden met het warme weer. "We hebben alleen nog geen strandbedjes staan. Een vast clubje gepensioneerde mannen zorgt er hier voor dat ze 's ochtends om 05.00 uur worden klaargezet, maar het weer was er tot nu toe nog niet goed genoeg voor. Het waait te hard." Als het dit weekend warm wordt, verwacht Lennard wel dat de bedden er staan. "Al hebben we liever mensen op het terras, want mensen op strandbedjes nemen vaak een eigen koelbox mee."

Iedereen ingezet

Kon-Tiki Beach in Vlissingen begint al in de winter met het werven van personeel bovenop de vaste krachten. "We zijn er helemaal klaar voor, gelukkig wel", zegt eventmanager Cees. Veel medewerkers keren er ook jaarlijks terug. "We mogen dus niet klagen." Hij hoopt op een "superdruk weekend". "Het zijn ook Duitse feestdagen, dus we verwachten extra drukte."

Bij Thalassa in Zandvoort zijn ze ook voorbereid op een vol terras, al zijn ze wel wat gewend, zegt medewerkster Ella, die er al twintig jaar werkt. "We hebben hier ook de Grand Prix gehad. En er wordt nu wel gezegd dat het prachtig weer wordt, maar het is nog maar dinsdag. Het komt wel vaker voor dat ze zeggen dat het 35 graden wordt en als puntje bij paaltje komt, is het 15 graden aan zee." Het personeelstekort ontgaat ook Thalassa niet, erkent Ella. "Maar we hebben nu iedereen ingeroosterd die we kunnen oproepen."

Door: ANP

27 maart '24 (11:07)

Het gaat niet best met vlinders in Nederland

Dat de veranderingen in het klimaat gevolgen hebben voor dierenpopulaties moet inmiddels wel bekend zijn. Maar met vlinders in Nederland gaat het wel heel slecht. Experts noemen het afgelopen jaar ‘dramatisch’ voor de fladderende insecten. Van rode vuurvlinder tot grote ijsvogelvlinder; de vlinderpopulatie is de afgelopen decennia gehalveerd, meldt het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS).

27 maart '24 ( 9:53)

Zwarte Meer toneel voor vier paren broedende zeearenden: 'Uniek'

Het broedseizoen is weer van start gegaan. En dat merkt Natuurmonumenten ook bij het Zwarte Meer. Maar liefst vier paartjes zeearenden zijn rondom het meer aan het nestelen en hebben inmiddels ook al eieren gelegd. “De lente is misschien wel de meest bijzondere periode van het jaar. Maar ook de meest kwetsbare”, schrijft Natuurmonumenten op haar website. 

26 maart '24 ( 9:56)

Voor 75 cent per kwartier op de deelfiets door Noordoostpolder

Lekker met de fiets door de polders. Dinsdagmiddag worden vijf deelfietshubs in de Flevolandse Noordoostpolder geopend. Vanaf dan kunnen mensen op een elektrische fiets het gebied verkennen. Via een app kan je een fiets reserveren, meldt Omroep Flevoland.

25 maart '24 (10:26)

Wildcamera legt afvaldumping in natuurgebied bij Almere vast

Dertien mensen hebben een boete gekregen omdat zij afval in een natuurgebied bij Almere dumpten. Dit gebeurde meerdere malen. De daders zijn betrapt doordat de politie een wildcamera plaatste op de plek waar het afval in de natuur werd gegooid. Die camera heeft alle dumpingen vastgelegd. Het plaatsen van de camera wordt door de politie ‘een succes’ genoemd, meldt Omroep Flevoland.

25 maart '24 ( 9:25)

Natuurmonumenten komt met alternatieve route NK Wielrennen vanwege broedseizoen

Natuurmonumenten wil geld zien van de organisatie van het NK Wielrennen en de gemeenten Arnhem, Rheden en Rozendaal voor het gebruik van hun natuurgebied tijdens het wielerevenement op 23 juni. Dat geld wil de natuurbeheerder gebruiken voor de structurele verbetering van de natuur in Nationaal Park Veluwezoom.

22 maart '24 (10:38)

Groen licht voor extra evenementen en bebouwing bij Henschotermeer

Flink wat extra bebouwing staat op de agenda van het Henschotermeer. De gemeenteraad van Woudenberg heeft groen licht gegeven voor de aanleg van twee horecagelegenheden, een uitkijktoren, een evenementenhal én een aantal festivals bij het meer. Donderdagavond bleek er een grote meerderheid te zijn voor deze plannen in de gemeenteraad, meldt RTV Utrecht. Toch is niet iedereen het er mee eens.

22 maart '24 (10:01)

Havenroute Waterloopbos gedeeltelijk afgesloten

Het Rijksmonument Waterloopbos bij Marknesse is toe aan een onderhoudsbeurt. Daarom sluit Natuurmonumenten van 25 maart tot en met eind april een deel van het wandelpad de witte Havenroute af, meldt de organisatie.

22 maart '24 ( 8:34)

Natuurherstelwet heeft niet voldoende steun meer

De Europese natuurherstelwet heeft niet voldoende steun meer van de EU-landen. Hongarije is overgelopen naar de tegenstanders, waardoor de wet verworpen dreigt te worden.

21 maart '24 (14:27)

Eurocamp viert 40 jaar in Nederland

Veertig jaar geleden, in 1984, zette vakantie-aanbieder Eurocamp voor het eerst voet in Nederland. De filosofie destijds was ‘Kamperen met de luxe van thuis’ en nog steeds is glamping het sleutelwoord. Inmiddels heeft Eurocamp ruim vierhonderd Europese campings met 45.000 accommodaties, met name aan de kust. Dit meldt Eurocamp.

20 maart '24 (13:39)

Denemarken zoekt (Nederlandse) toeristen voor natuurbehoud

Helpen aan het natuurbehoud van de Deense kust en tegelijk op vakantie? Dat kan binnenkort, melden het ANP en VisitDenmark. Denemarken heeft de wens om toeristen mee te laten helpen aan het natuurbehoud tussen Jutland en Fyn.