Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Personeel strandtenten staat in de startblokken voor warm weekend

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Strandpaviljoens zijn klaar voor een zomers weekend dat wordt voorspeld. Hoewel de personeelstekorten in de horeca nog altijd aanhouden, krijgen ze de roosters redelijk rond, komt naar voren uit een rondgang van ANP langs enkele strandtenten.

Bij strandpaviljoen Timboektoe in Wijk aan Zee hebben ze er zin in, vertelt leidinggevende Madelief. "Het warme weer liet lang op zich wachten." Het lukt Timboektoe tot nu toe voldoende medewerkers te regelen. Meer mensen zijn welkom, benadrukt Madelief. Het strandpaviljoen maakt onder meer gebruik van een platform voor zzp'ers om medewerkers binnen te halen en maakt reclame op sociale media. "Maar je ziet dat iedereen hetzelfde probeert."

De Waterreus in Scheveningen zit dit jaar beter in zijn personeel dan vorig jaar, zegt eventmanager Lennard. "Gelukkig hebben we nu best een vaste bende. We zijn ook het hele jaar open en werken daardoor met vaste contracten." Bij de inkoop is al rekening gehouden met het warme weer. "We hebben alleen nog geen strandbedjes staan. Een vast clubje gepensioneerde mannen zorgt er hier voor dat ze 's ochtends om 05.00 uur worden klaargezet, maar het weer was er tot nu toe nog niet goed genoeg voor. Het waait te hard." Als het dit weekend warm wordt, verwacht Lennard wel dat de bedden er staan. "Al hebben we liever mensen op het terras, want mensen op strandbedjes nemen vaak een eigen koelbox mee."

Iedereen ingezet

Kon-Tiki Beach in Vlissingen begint al in de winter met het werven van personeel bovenop de vaste krachten. "We zijn er helemaal klaar voor, gelukkig wel", zegt eventmanager Cees. Veel medewerkers keren er ook jaarlijks terug. "We mogen dus niet klagen." Hij hoopt op een "superdruk weekend". "Het zijn ook Duitse feestdagen, dus we verwachten extra drukte."

Bij Thalassa in Zandvoort zijn ze ook voorbereid op een vol terras, al zijn ze wel wat gewend, zegt medewerkster Ella, die er al twintig jaar werkt. "We hebben hier ook de Grand Prix gehad. En er wordt nu wel gezegd dat het prachtig weer wordt, maar het is nog maar dinsdag. Het komt wel vaker voor dat ze zeggen dat het 35 graden wordt en als puntje bij paaltje komt, is het 15 graden aan zee." Het personeelstekort ontgaat ook Thalassa niet, erkent Ella. "Maar we hebben nu iedereen ingeroosterd die we kunnen oproepen."

Door: ANP

30 november '23 (10:01)

Nieuwe eurobiljetten met rivieren, vogels en cultuur

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat nieuwe eurobiljetten uitgeven waarin de "Europese cultuur, rivieren en vogels" centraal komen te staan. Deze onderwerpen spreken volgens een enquête onder burgers uit de eurozone het meest tot de verbeelding.

30 november '23 (10:00)

Marathon op natuurijs in Winterswijk nog niet mogelijk

Volgens ijsmeester Hendrik van Prooije van de Winterswijkse IJsclub is het nog onbekend wanneer de eerste marathon op natuurijs zal worden verreden. "Sowieso lukt dat vrijdag nog niet", zei Van Prooije tegen het ANP.

29 november '23 (11:20)

Hoop op marathon onder ijsverenigingen, maar blijven realistisch

Met de voorspellingen kan het zomaar eens gebeuren dat we dit weekend de schaatsen weer uit het vet kunnen halen. Er is vorst op komst en dat betekent dat ijsbanen weer volstromen met water. Wel houden ijsverenigingen een slag om de arm, meldt RTV Noord.

29 november '23 ( 9:45)

Meteorologische winter start vrijdag met vrieskou

Vrijdag start de meteorologische winter met ijzige temperaturen van -1 tot -7 graden 's nachts en in de vroege ochtend. In het oosten van het land is er kans op een lokale ijsdag als de temperatuur de hele dag onder het vriespunt blijft, meldt Weeronline.

28 november '23 (10:21)

Haags strand bezaaid met zeesterren en piemelschelpen

Zondag hebben wandelaars een opmerkelijke hoeveelheid aangespoelde zeesterren en otterschelpen (zogenoemde piemelschelpen) aangetroffen op het strand. Deze zijn gevonden op het strand ter hoogte van Duindorp. Het stormachtige weer is waarschijnlijk de oorzaak geweest, meldt Omroep West.

27 november '23 (11:15)

Vrijwilligers planten 200.000 bloembollen in Zwolle

Zo’n twintig vrijwilligers hebben keihard hun best gedaan. Zij gaan de komende dagen 200.000 bloembollen planten bij landgoed Soeslo, net buiten Zwolle. Het doel is om de biodiversiteit en het culturele karakter in het gebied te versterken. Het is een initiatief van Landschap Overijssel, meldt RTV Oost.

27 november '23 (11:02)

Als particulier een stukje bos kopen

Mensen kopen geregeld een stukje bos. Dat doen zij als belegging, maar ook om de natuur te redden en te proberen deze in stand te houden. Inmiddels hebben particulieren al evenveel oppervlakte bos in bezit als bijna alle landgoederen van Staatsbosbeheer, meldt Omroep Gelderland.

24 november '23 (15:17)

Van Gogh-fietsroute in Drenthe genomineerd voor Fietsroute van het Jaar 2024

Vijf routes in Europa zijn genomineerd voor de Fietsroute van het Jaar 2024. Dit jaar zijn de genomineerde fietsroutes de Cykelleden Skane in Zweden, Lech Radweg in Duitsland en Oostenrijk, Unionsleden in Zweden en Noorwegen, La Vélobuissoniere in Frankrijk en de Van Gogh-route in Drenthe. Zij maken alle vijf kans op de eretitel, meldt fiets- en wandelspecialist Hicle. 

24 november '23 (10:19)

Honderden boswachters naar Den Haag

Boswachters van Natuurmonumenten gaan vandaag met tweehonderd mensen naar het Tweede Kamergebouw in Den Haag. Daar gaan zij de politieke leiders oproepen om beter voor de natuur te zorgen. In een manifest beschrijven de boswachters hoe de natuur in Nederland gesteld is. Daar zijn zij niet al te positief over, meldt RTV Drenthe. 

23 november '23 (14:17)

Staatsbosbeheer gaat deze winter 360 edelherten afschieten in Oostvaardersplassen

Staatsbosbeheer gaat deze winter 360 edelherten afschieten in de Oostvaardersplassen, het beschermde Europese vogelreservaat in Flevoland. Ook worden 45 heckrunderen en tachtig konikpaarden uit het gebied gehaald. Uit de jaarlijkse najaarstelling is volgens de dienst gebleken dat er nu te veel grote grazers rondlopen in het natuurgebied.