Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

381 jerrycans met vermoedelijk drugsafval gevonden in natuur bij Achtmaal

Door Redactie Nationale Recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
381 jerrycans met vermoedelijk drugsafval gevonden in natuur bij Achtmaal
De politie deed dit weekend een vondst in het Noord-Brabantse Achtmaal. Daar lagen meer dan 380 jerrycans, vermoedelijk gevuld met drugsafval, in de natuur. Een groot deel van de jerrycans was leeg of bevatte restanten van chemicaliën, meldt RTL Nieuws.

In eerste instantie meldde de politie dat het vermoedelijk ging om 6000 liter chemicaliën, maar dit getal valt lager uit. Wel maakt de politie zich zorgen over bodem- en oppervlaktewaterverontreiniging omdat een aantal van de jerrycans heeft gelekt.

Gezien een deel van de jerrycans leeg was, is de schade minder groot dan voorheen werd gedacht. Het zal dus minder tijd en moeite kosten om alles op te ruimen, verwacht de woordvoerder van de politie. Er komt een gespecialiseerd bedrijf om de rommel op te ruimen.

De boswachter in het gebied werd om 5.12 zijn bed uitgebeld door de brandweer. Hij schrijft op Twitter dat het gaat om ‘een enorme afvaldumping’. Hij betreurt het voorval te zeerste.

Lek in jerrycans

De melding werd gedaan door een krantenbezorger. De politie vond de vaten op drie verschillende locaties: in een berm en twee sloten. Een van die sloten ligt droog. Omdat een aantal vaten heeft gelekt, zie je volgens een verslaggever van Omroep Brabant ‘een groene laag op het water’. Dat is volgens de verslaggever de vervuiling. “Ook hangt er een lichte chemische lucht.” Volgens de politie is er echter geen direct gevaar voor mensen.

Er zijn nog geen aanhoudingen gedaan. Wel roept de politie getuigen op om zich te melden. Inmiddels staat de teller al op 31 drugsafvaldumpingen in de eenheid Zeeland-West-Brabant dit jaar. vorig jaar werden er 21 dumpingen ontdekt in het gebied.

Door: Nationale Recreatiegids

29 november '23 (11:20)

Hoop op marathon onder ijsverenigingen, maar blijven realistisch

Met de voorspellingen kan het zomaar eens gebeuren dat we dit weekend de schaatsen weer uit het vet kunnen halen. Er is vorst op komst en dat betekent dat ijsbanen weer volstromen met water. Wel houden ijsverenigingen een slag om de arm, meldt RTV Noord.

29 november '23 ( 9:45)

Meteorologische winter start vrijdag met vrieskou

Vrijdag start de meteorologische winter met ijzige temperaturen van -1 tot -7 graden 's nachts en in de vroege ochtend. In het oosten van het land is er kans op een lokale ijsdag als de temperatuur de hele dag onder het vriespunt blijft, meldt Weeronline.

28 november '23 (10:21)

Haags strand bezaaid met zeesterren en piemelschelpen

Zondag hebben wandelaars een opmerkelijke hoeveelheid aangespoelde zeesterren en otterschelpen (zogenoemde piemelschelpen) aangetroffen op het strand. Deze zijn gevonden op het strand ter hoogte van Duindorp. Het stormachtige weer is waarschijnlijk de oorzaak geweest, meldt Omroep West.

27 november '23 (11:15)

Vrijwilligers planten 200.000 bloembollen in Zwolle

Zo’n twintig vrijwilligers hebben keihard hun best gedaan. Zij gaan de komende dagen 200.000 bloembollen planten bij landgoed Soeslo, net buiten Zwolle. Het doel is om de biodiversiteit en het culturele karakter in het gebied te versterken. Het is een initiatief van Landschap Overijssel, meldt RTV Oost.

27 november '23 (11:02)

Als particulier een stukje bos kopen

Mensen kopen geregeld een stukje bos. Dat doen zij als belegging, maar ook om de natuur te redden en te proberen deze in stand te houden. Inmiddels hebben particulieren al evenveel oppervlakte bos in bezit als bijna alle landgoederen van Staatsbosbeheer, meldt Omroep Gelderland.

24 november '23 (15:17)

Van Gogh-fietsroute in Drenthe genomineerd voor Fietsroute van het Jaar 2024

Vijf routes in Europa zijn genomineerd voor de Fietsroute van het Jaar 2024. Dit jaar zijn de genomineerde fietsroutes de Cykelleden Skane in Zweden, Lech Radweg in Duitsland en Oostenrijk, Unionsleden in Zweden en Noorwegen, La Vélobuissoniere in Frankrijk en de Van Gogh-route in Drenthe. Zij maken alle vijf kans op de eretitel, meldt fiets- en wandelspecialist Hicle. 

24 november '23 (10:19)

Honderden boswachters naar Den Haag

Boswachters van Natuurmonumenten gaan vandaag met tweehonderd mensen naar het Tweede Kamergebouw in Den Haag. Daar gaan zij de politieke leiders oproepen om beter voor de natuur te zorgen. In een manifest beschrijven de boswachters hoe de natuur in Nederland gesteld is. Daar zijn zij niet al te positief over, meldt RTV Drenthe. 

23 november '23 (14:17)

Staatsbosbeheer gaat deze winter 360 edelherten afschieten in Oostvaardersplassen

Staatsbosbeheer gaat deze winter 360 edelherten afschieten in de Oostvaardersplassen, het beschermde Europese vogelreservaat in Flevoland. Ook worden 45 heckrunderen en tachtig konikpaarden uit het gebied gehaald. Uit de jaarlijkse najaarstelling is volgens de dienst gebleken dat er nu te veel grote grazers rondlopen in het natuurgebied.

22 november '23 ( 9:21)

Gemeente stelt parkeerverbod in Drents-Friese Wold in vanwege overlast wolvenspotters

Sinds er een nieuw welpje is geboren in de wolvenroedel in het Drents-Friese Wold, trekken veel wolvenspotters naar het natuurgebied. Die zorgen echter voor overlast. Daarom heeft de gemeente Ooststellingwerf besloten om een parkeerverbod in te voeren op de Oude Willemsweg in Oude Willem. Dat meldt Omroep Friesland.

21 november '23 (11:15)

Hoe Rotterdamse konijnen de Vlielandse populatie redden

Een poging om de konijnenpopulatie op Vlieland weer te laten stijgen heeft zijn vruchten afgeworpen. Voor de tweede keer zijn er konijnen uitgezet op het eiland. De eerste keer, in januari, waren dat er 26. Afgelopen weekend waren dat er nog eens 19. Dat mag ook wel: de eigen populatie telde nog slechts 50 dieren, meldt Omroep Friesland.