Fietsplatform start actie voor behoud ‘rondje Kattendel’

Door Redactie Nationale Recreatiegids
3 min
Puur Water & Natuur (PWN) is voornemens om het noordelijke fietspad naar strandopgang Kattendel op te heffen. Tien jaar geleden was dit ook al het plan, maar dit is toen voorkomen na actie van Fietsplatform. Door het sluiten van het fietspad wordt natuurstrand Kattendel onbereikbaar voor recreanten. Om het fietspad te behouden zijn Fietsersbond en Fietsplatform een actie gestart. Dit meldt Fietsplatform. 

In 2012 zijn in het gebied vijf windsleuven gegraven om duinverstuiving mogelijk te maken. PWN heeft het achterliggende fietspad een paar keer opgehoogd. Echter is het bedrijf daarmee opgehouden na de stormen van 2021. Fietsers moeten nu Kattendel bereiken via Parnassia, een flinke omweg over een druk pad met ook veel wandelaars. Je kunt alleen maar heen en weer fietsen, het ‘rondje Kattendel’ gaat verloren. 

Al eerder van plan

Ruim tien jaar geleden wilde PWN het fietspad ook al opheffen. Na protesten paste PWN het verstuivingsplan aan zodat het fietspad kon blijven liggen. Vervolgens is het stuiven uitbundiger uitgepakt dan was verwacht. Na storm Eunice eind 2021 liet PWN het hele fietspad vanaf Parnassia langs de vijf sleuven tot aan de noordelijke bocht onder het zand liggen.

Briefkaarten

Op zondag 14 mei of op Hemelvaartsdag 18 mei (afhankelijk van het weer) wordt er bij strandslag Kattendel een actie georganiseerd. Momenteel loopt er al een actie met briefkaarten; iedereen die het voorstel steunt om de noordelijke toegang tot strandslag Kattendel begaan te houden voor fietsers wordt gevraagd zijn naam en handtekening te zetten op de kant-en-klare ansichtkaart gericht aan PWN directeur Paulien Pistor. 

De kaarten zijn hier te verkrijgen. Binnenkort volgt ook een petitie. 

Door: Nationale Recreatiegids