Parkeren in Den Haag en Scheveningen kost nu 50 euro

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Tien minuutjes de auto neerzetten voor die laatste booschappen? In Den Haag en Scheveningen kost je dat nu 50 euro. De gemeente Den Haag doet een proef met hoge parkeerkosten om zo meer ruimte te creëren op drukke plekken. Bedoeling is dat automobilisten uitwijken naar betaalbare en rustigere parkeerplaatsen. Dit meldt de NOS. 

Daarom betaalt iedereen die zijn auto op straat wil parkeren in Den Haag en Scheveningen een standaardbedrag van 50 euro. Dit ben je dus kwijt of je de auto nou een dag wegzet of maar voor tien minuten. Hiermee moet er meer ruimte ontstaan voor buurtbewoners om hun auto te kunnen parkeren. Dit is de laatste jaren steeds moeilijker geworden. Zeker op zonnige dagen staat de stad vol met auto's van dagjesmensen die naar het strand komen. Bewoners kunnen dan niet in de buurt van hun woning parkeren. 

Gemixte reacties

Goed nieuws voor de bewoners dus. Zij zijn de enigen die een straatvergunning krijgen. Ondernemers zijn echter wat minder enthousiast. Hoewel er begrip is voor de wil om de verkeeroverlast tegen te gaan, denken meerderen dat de huidige aanpak slecht kan uitpakken voor hun zaak. Bijvoorbeeld Fleur Kruyt van een slijterij aan de Lange Beestenmarkt in het centrum. "Het maakt het ondernemen niet makkelijker", zegt ze.  "Doe desnoods vijftien of twintig minuten parkeren. Dan geef je mensen de gelegenheid snel een winkel binnen te gaan." 

Gemeente Den Haag is op de hoogte van de bezwaren. De test zal een jaar duren, en tussendoor wordt er geëvalueerd wat de effecten zijn. 

Door: Nationale Recreatiegids