Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Utrecht in oktober gastheer voor nieuw fietsevenement Dutch Cycling Week

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Utrecht in oktober gastheer voor nieuw fietsevenement Dutch Cycling Week
De Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht is bezig met de organisatie van een nieuw evenement om Utrecht als fietsstad in het zonnetje te zetten. Deze Dutch Cycling Week moet een week worden vol activiteiten voor fietsfans, wielrenners, sportliefhebbers en iedereen met interesse in de fietsbranche. De week vindt plaats van 14 tot en met 22 oktober 2023 en bestaat uit meerdere onderdelen. Zo is er het Cycle Mobility dat in Jaarbeurs plaatsvindt. Verder is er een outdoor testevenement op de Nedereindse Berg, de consumentenbeurs Bike Motion en een toertocht. De thema’s duurzaamheid, mobiliteit, gezondheid en sportstimulatie staan gedurende de hele week centraal. 

Ralf van Heugten, projectmanager Dutch Cycling Week: ‘’Het voelt goed om de fietsbranche, fietsliefhebbers, lokale autoriteiten en de zakelijke markt bij elkaar te brengen. Hiermee bouwen we aan een jaarlijks evenement dat tot de verbeelding spreekt van de bezoeker én bijdraagt aan fietsgebruik in Nederland.’’

De eerste editie van de Dutch Cycling Week bestaat uit meerdere onderdelen. Van Heugten: "We organiseren op zaterdag 14 oktober een outdoor testevenement op de Nedereindse Berg waar mensen uitgebreid fietsen kunnen testen. In het weekend van  20 tot en met 22 oktober vinden de eerste editie van 'Cycle Mobility' en de consumentenbeurs 'Bike Motion' in de Jaarbeurshallen plaats. Cycle Mobility is het evenement voor werknemers en besluitvormers van organisaties die de fiets als vervoersmiddel inzetten ten behoeve van mobiliteit, duurzaamheid en vitaliteit van medewerkers. Bike Motion richt zich op de sportieve fietser. Als klap op de vuurpijl start op zondag 22 oktober een toertocht vanaf Jaarbeursterrein.’’

Utrecht fietsstad

Cor Jansen, directeur Utrecht Marketing, is enthousiast over de rol die de Dutch Cycling Week speelt in het samenbrengen van fietsend Nederland: "De Dutch Cycling Week is een geweldig initiatief dat perfect past bij de wereldfietsstad die Utrecht is. Het is een uitgelezen kans om onze mooie stad te presenteren en om mensen te inspireren te blijven fietsen. Als enige stad ter wereld verwelkomde Utrecht de drie grote rondes. De Giro, de Tour en afgelopen jaar de Vuelta. Utrecht is in binnen- en buitenland een bekende naam in de wielersport. De Dutch Cycling Week bouwt hierop voort en laat zien dat fietsen niet alleen belangrijk is voor de sport, maar ook voor duurzaamheid, mobiliteit en gezondheid. We zijn er trots op dat Utrecht gastheer is van dit belangrijke evenement en kijken uit naar een succesvolle eerste editie in oktober.”

Door: Nationale Recreatiegids

24 mei '24 (12:56)

Wanneer Sallandse Heuvelrug te druk is dit een alternatief in de buurt

Met de Sallandse Heuvelrug en de Weerribben-Wieden kent de provincie Overijssel twee nationale parken. Maar de een is veel populairder dan de andere. Vandaag, tijdens de Dag van het Nationaal Park, wordt de natuur extra onder de aandacht gebracht. Ook de onontdekte natuur, zoals die in het Twentse Reggedal. Het is een uitstekend alternatief voor wanneer de Sallandse Heuvelrug te druk is, meldt RTV Oost.

24 mei '24 (10:56)

Drenthe breidt natuurgebied uit met 220 hectare

Dat je in Drenthe goed kunt wandelen en fietsen door de natuur, dat was al wel langer bekend. Daar wil de provincie aan toevoegen: natuurreservaat Bargerveen wordt uitgebreid met 220 hectare. Het plan voor de uitbreiding van het natuurgebied ten zuidoosten van de gemeente Emmen lag er al langer, maar wordt nu definitief uitgevoerd, meldt RTV Drenthe.

24 mei '24 ( 9:11)

KNMI: vrijdag en zaterdag in heel Nederland kans op onweersbuien

Vrijdag en zaterdag wordt het weer om binnen te recreëren. Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien die vanaf vrijdagmiddag ons land binnentrekken. Daarbij kan in korte tijd veel neerslag vallen en mogelijk ook hagel. In het hele land geldt tot en met zaterdag code geel.

23 mei '24 (11:34)

Nieuwe wandelroute Deventer gaat langs veertien mijmerplekken

Stilstaan tijdens je wandeling. Wellicht niet iets waar je direct aan denkt als je met het doel om kilometers te maken op pad gaat. Maar de nieuwe wandelroute door de binnenstad van Deventer dwingt je juist even stil te staan en je te laten inspireren. Langs veertien plekken op de route vind je op ‘mijmerplekken’ gedichten van dichters uit de stad. Dit meldt RTV Oost. 

22 mei '24 ( 9:09)

Dashboard voor biodiversiteit geeft kijk op status Nederlandse natuur

Natuurorganisaties hebben een onlinedashboard ontwikkeld dat in één oogopslag laat zien hoe het gesteld is met de soortenrijkdom in Nederland. Ze gaan erop monitoren "of Nederland op weg is de doelen voor biodiversiteitsherstel in 2030 te behalen". Bij de lancering van het dashboard, op de Internationale Dag van de Biodiversiteit, kleuren de verschillende indicatoren oranje of rood. Oranje betekent dat extra inspanningen nodig zijn, rood wil zeggen dat een doel "steeds verder uit zicht" raakt.

21 mei '24 (15:25)

Staatsbosbeheer: vaker dumpingen drugsafval en op meer plekken in het land

Staatsbosbeheer ziet dat het dumpen van drugsafval zich meer verspreidt over het land. Eerder gebeurde dit vooral in het zuiden, maar nu hebben ook andere provincies vaker te maken met grote dumpingen, zegt een woordvoerster van de bos- en natuurbeheerder naar aanleiding van nieuwe cijfers van de politie.

21 mei '24 (14:06)

Drielandentrein rijdt vanaf 9 juni: 'Biedt mogelijkheden voor recreatie en toerisme'

Vanaf 9 juni kunnen reizigers gemakkelijker met de trein naar België en Duitsland. De drielandentrein gaat vanaf die datum officieel en conform dienstregeling rijden, meldt provincie Limburg.

21 mei '24 (13:34)

Wandel of fiets langs kunst aan het Klompenpad

Sinds 2021 staan de Klompenpaden een weekend lang in het teken van kunst. Ook dit jaar zetten kunstenaars hun werken neer langs Klompenpaden. Geïnteresseerden kunnen op 1 en 2 juni weer van kunst in de natuur genieten, tijdens een wandeling of fietstocht, meldt Wandelnet.

17 mei '24 (15:09)

Boer John en natuurliefhebbers gaan een nieuw natuurgebied aanleggen

Een succesvolle crowdfundingsactie heeft ertoe geleid dat er in de buurt van Winkel een nieuw natuurgebied komt. Die wordt beheerd door Landschap Noord-Holland en het stuk land ligt tussen Winkel en Aartswoud. Daar bood veehouder John Klaver grond aan om in te ruilen voor een natuurgebied. Hij heeft hier nu al een nest met scholeksters: “Mooi!”. Dat meldt NH Nieuws.

17 mei '24 (14:22)

Nationaal Park De Biesbosch viert 30-jarig jubileum

Op 24 mei is het weer de Dag van het Nationaal Park. Dit jaar is dat een extra speciale dag voor het Brabantse natuurgebied De Biesbosch. Die heeft namelijk precies 30 jaar geleden de status van nationaal park gekregen. Om dat te vieren heeft Staatsbosbeheer allerlei activiteiten op de agenda staan in het park, meldt de natuurorganisatie. Zo is er op 24 mei een aftrap in estafettevorm en worden er op 1 juli activiteiten georganiseerd in het Biesboschcentrum.