Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Basic-Fit trekt steeds meer nieuwe sporters

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Basic-Fit trekt steeds meer nieuwe sporters
Sportschoolketen Basic-Fit heeft de laatste maanden er steeds meer klanten bijgekregen. Gingen er begin dit jaar nog 3,35 miljoen mensen sporten op een van de locaties in de zes landen waar het bedrijf actief is, eind maart was dat opgelopen tot 3,6 miljoen. Dat komt neer op ongeveer 250.000 nieuwe sporters voor de grootste sportschooluitbater van Europa.

Topman René Moos heeft de indruk dat het instroomtempo van nieuwe leden daarmee vergelijkbaar is met voor de coronapandemie, terwijl het aantal mensen dat zijn lidmaatmaatschap opzegt iets onder de historische trends blijft. Basic-Fit opende ook weer 68 nieuwe vestigingen, waardoor het aantal locaties waar mensen terechtkonden opliep tot 1268.

Kosteninflatie

Om de stijgende kosten de baas te blijven heeft het Nederlandse bedrijf zijn tarievenmodel afgelopen jaar en begin dit jaar wel bijgesteld. Maar volgens Moos laten mensen zich door de hogere prijzen niet afschrikken. "We zien nog steeds een opname van Premium-lidmaatschappen van meer dan 50 procent, wat belangrijk is voor ons doel om onze gemiddelde inkomsten per lidmaatschap geleidelijk te verhogen om de impact van kosteninflatie te verminderen", verklaart hij.

Basic-Fit zette in het eerste kwartaal in totaal 245 miljoen euro omzet in de boeken. Dat was ruim de helft meer dan in de vergelijkbare periode vorig jaar, toen de onderneming nog last had van coronalockdowns. In de handelsupdate van maandag worden geen cijfers over de winst genoemd. Wel bevestigt Basic-Fit zijn eerder gestelde financiële verwachting om in heel dit jaar op zijn minst 1 miljard euro aan omzet te behalen.

Door: ANP

06 december '23 (12:52)

Velsen krijgt 1,8 miljoen euro voor tweede elektrische pont

Voor de aanschaf van een tweede elektrische pont tussen Velsen-Noord en Velsen-Zuid, krijgt de gemeente 1,8 miljoen euro van de provincie Zuid-Holland. Door een tweede pont aan de verbinding toe te voegen, kunnen inwoners van de regio weer iedere 10 minuten de oversteek van het Noordzeekanaal maken. Dit meldt de provincie Noord-Holland.

06 december '23 (10:18)

Bootongeluk op de Waddenzee in 2022: dit kwam naar voren in het onderzoek

Bij het bootongeluk op de Waddenzee bij Terschelling in oktober 2022 voeren de snelboot Tiger van rederij Doeksen en de watertaxi De Stormloper van Watertaxi De Bazuin die met elkaar in botsing kwamen te hard. De snelboot voer daarbij meer dan twee keer te hard, concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV).

05 december '23 ( 9:30)

Tot woensdagmiddag code geel in het noorden vanwege gladheid

Regen- en sneeuwval kunnen in het noorden van het land zorgen dat het plaatselijk glad is. Daarom geldt voor de noordelijke provincies - Friesland, Groningen en Drenthe - code geel. Die duurt tot morgenmiddag, meldt KNMI. 

04 december '23 (11:23)

Deze routes maken kans op de titel ‘Wandelroute van het Jaar 2024’

Steeds meer wandelroutes worden gefilterd voor de eretitel ‘Wandelroute van het Jaar 2024’. Momenteel zijn er nog tien routes over die kans maken op de prijs voor beste wandelroute in de Benelux. De winnaar wordt op 2 maart bekendgemaakt tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Gent. Dat meldt Fiets en Wandelbeurs.

04 december '23 ( 8:57)

Tips van ANWB en Rode Kruis voor winters weer

Weer- en verkeersdiensten, het spoor en het vliegverkeer maakten zich op voor sneeuw zondagmiddag. Op internet adviseerden allerlei instanties hoe verkeersdeelnemers zich konden voorbereiden. Met de auto vast komen te zitten in een file terwijl het glad is en sneeuwt, is nooit fijn.

01 december '23 ( 9:12)

Onzekerheid over marathon Winterswijk vanwege dooi

De hoop op een marathon op natuurijs in Winterswijk is afgenomen, omdat het in de nacht van donderdag op vrijdag heeft gedooid. Dat zei ijsmeester Auke Spijkstra in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland van WNL.

30 november '23 (10:01)

Nieuwe eurobiljetten met rivieren, vogels en cultuur

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat nieuwe eurobiljetten uitgeven waarin de "Europese cultuur, rivieren en vogels" centraal komen te staan. Deze onderwerpen spreken volgens een enquête onder burgers uit de eurozone het meest tot de verbeelding.

30 november '23 (10:00)

Marathon op natuurijs in Winterswijk nog niet mogelijk

Volgens ijsmeester Hendrik van Prooije van de Winterswijkse IJsclub is het nog onbekend wanneer de eerste marathon op natuurijs zal worden verreden. "Sowieso lukt dat vrijdag nog niet", zei Van Prooije tegen het ANP.

29 november '23 (11:20)

Hoop op marathon onder ijsverenigingen, maar blijven realistisch

Met de voorspellingen kan het zomaar eens gebeuren dat we dit weekend de schaatsen weer uit het vet kunnen halen. Er is vorst op komst en dat betekent dat ijsbanen weer volstromen met water. Wel houden ijsverenigingen een slag om de arm, meldt RTV Noord.

29 november '23 ( 9:45)

Meteorologische winter start vrijdag met vrieskou

Vrijdag start de meteorologische winter met ijzige temperaturen van -1 tot -7 graden 's nachts en in de vroege ochtend. In het oosten van het land is er kans op een lokale ijsdag als de temperatuur de hele dag onder het vriespunt blijft, meldt Weeronline.