Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Leisurelands doet grote investering in Mookerplas

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Leisurelands doet grote investering in Mookerplas
Leisurelands heeft aangekondigd het recreatiegebied Mookerplas te zullen gaan verbeteren. Zo komt er een nieuw strandpaviljoen, daarnaast gaat Leisurelands aan de slag met een flinke kwaliteitsverbetering van rest van het terrein van Dushi tot en met het strand Grote Siep. De botenhelling schuift op en krijgt een eigen parkeerterrein met eigen in-/uitgang. Verder is er aandacht voor natuur en landschap door de aanplant van nieuwe bomen en maatregelen ten gunste van biodiversiteit. De uitvoering van de werkzaamheden vindt plaats vanaf voorjaar 2023 en loopt door tot eind 2024. Dit meldt Leisurelands in een persbericht. 

Door het nieuwe strandpaviljoen wordt het mogelijk om jaarrond horeca aan te bieden het strand. De nu aanwezige kiosk is sterk verouderd, kent een beperkt aanbod en is maar beperkt open. Aan het strand zal een hoogwaardig strandpaviljoen gerealiseerd worden met aantrekkelijke horeca waar bezoekers van Mookerplas, bewoners van Plasmolen en toeristen uit de omgeving jaarrond aan het water kunnen genieten van hapjes en drankjes.Als eerste voorbereidende stap zullen dit voorjaar de nog aanwezige oude toiletgebouwen en de kiosk gesloopt worden, de bouw moet aanvangen na het aankomende seizoen.

Herinrichting Parkeerterrein

Het parkeerterrein bij Dushi en de botenhelling kent op dit moment enkele knelpunten. Ook dit moet worden aangepakt met de aangekondigde werkzaamheden. In 2024 wordt de inrichting van het terrein verbeterd met de verplaatsing van de botenhelling en het herinrichten van het terrein waardoor twee aparte parkeerplaatsen ontstaan; één voor personenauto’s en één voor auto’s met trailers bij de nieuwe botenhelling. Ieder met een eigen in- en uitgang. Naar verwachting starten de werkzaamheden na het recreatieseizoen van 2024.

Versterking landschap en biodiversiteit

Onderdeel van het plan zijn maatregelen die bijdragen aan de verbetering van de biodiversiteit en aantrekkelijkheid van het landschap. De komst van het strandpaviljoen en de herinrichting van het terrein gaan gepaard met de aanplant van bomen en daarnaast worden maatregelen in het gebied getroffen die bijdragen aan biodiversiteitsherstel. Voor de beoogde ontwikkelingen moeten enkele bomen gekapt worden en daarnaast hebben bevers de afgelopen jaren een aantal bomen weggeknaagd. Leisurelands gaat dat compenseren met de nieuwe aanplant van inheemse bomen. Bij de aanplant is gekozen voor soorten die bestand zijn tegen toekomstige uitdagingen van klimaatverandering, zoals de eikenprocessierups en toenemende droogte. In het kader van biodiversiteitsherstel worden kruidenmengsels toegepast en hagen aangeplant. Goed voor insecten, maar ook mooi om te zien voor de bezoekers en wandelaars.

Door: Nationale Recreatiegids

01 december '23 ( 9:12)

Onzekerheid over marathon Winterswijk vanwege dooi

De hoop op een marathon op natuurijs in Winterswijk is afgenomen, omdat het in de nacht van donderdag op vrijdag heeft gedooid. Dat zei ijsmeester Auke Spijkstra in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland van WNL.

30 november '23 (10:01)

Nieuwe eurobiljetten met rivieren, vogels en cultuur

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat nieuwe eurobiljetten uitgeven waarin de "Europese cultuur, rivieren en vogels" centraal komen te staan. Deze onderwerpen spreken volgens een enquête onder burgers uit de eurozone het meest tot de verbeelding.

30 november '23 (10:00)

Marathon op natuurijs in Winterswijk nog niet mogelijk

Volgens ijsmeester Hendrik van Prooije van de Winterswijkse IJsclub is het nog onbekend wanneer de eerste marathon op natuurijs zal worden verreden. "Sowieso lukt dat vrijdag nog niet", zei Van Prooije tegen het ANP.

29 november '23 (11:20)

Hoop op marathon onder ijsverenigingen, maar blijven realistisch

Met de voorspellingen kan het zomaar eens gebeuren dat we dit weekend de schaatsen weer uit het vet kunnen halen. Er is vorst op komst en dat betekent dat ijsbanen weer volstromen met water. Wel houden ijsverenigingen een slag om de arm, meldt RTV Noord.

29 november '23 ( 9:45)

Meteorologische winter start vrijdag met vrieskou

Vrijdag start de meteorologische winter met ijzige temperaturen van -1 tot -7 graden 's nachts en in de vroege ochtend. In het oosten van het land is er kans op een lokale ijsdag als de temperatuur de hele dag onder het vriespunt blijft, meldt Weeronline.

28 november '23 (10:21)

Haags strand bezaaid met zeesterren en piemelschelpen

Zondag hebben wandelaars een opmerkelijke hoeveelheid aangespoelde zeesterren en otterschelpen (zogenoemde piemelschelpen) aangetroffen op het strand. Deze zijn gevonden op het strand ter hoogte van Duindorp. Het stormachtige weer is waarschijnlijk de oorzaak geweest, meldt Omroep West.

27 november '23 (11:15)

Vrijwilligers planten 200.000 bloembollen in Zwolle

Zo’n twintig vrijwilligers hebben keihard hun best gedaan. Zij gaan de komende dagen 200.000 bloembollen planten bij landgoed Soeslo, net buiten Zwolle. Het doel is om de biodiversiteit en het culturele karakter in het gebied te versterken. Het is een initiatief van Landschap Overijssel, meldt RTV Oost.

27 november '23 (11:02)

Als particulier een stukje bos kopen

Mensen kopen geregeld een stukje bos. Dat doen zij als belegging, maar ook om de natuur te redden en te proberen deze in stand te houden. Inmiddels hebben particulieren al evenveel oppervlakte bos in bezit als bijna alle landgoederen van Staatsbosbeheer, meldt Omroep Gelderland.

24 november '23 (15:17)

Van Gogh-fietsroute in Drenthe genomineerd voor Fietsroute van het Jaar 2024

Vijf routes in Europa zijn genomineerd voor de Fietsroute van het Jaar 2024. Dit jaar zijn de genomineerde fietsroutes de Cykelleden Skane in Zweden, Lech Radweg in Duitsland en Oostenrijk, Unionsleden in Zweden en Noorwegen, La Vélobuissoniere in Frankrijk en de Van Gogh-route in Drenthe. Zij maken alle vijf kans op de eretitel, meldt fiets- en wandelspecialist Hicle. 

24 november '23 (10:19)

Honderden boswachters naar Den Haag

Boswachters van Natuurmonumenten gaan vandaag met tweehonderd mensen naar het Tweede Kamergebouw in Den Haag. Daar gaan zij de politieke leiders oproepen om beter voor de natuur te zorgen. In een manifest beschrijven de boswachters hoe de natuur in Nederland gesteld is. Daar zijn zij niet al te positief over, meldt RTV Drenthe.