Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Muiden viert opening vaarseizoen met traditionele Vlaggetjesdag

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Muiden viert opening vaarseizoen met traditionele Vlaggetjesdag
Vlaggetjesdag, de feestelijke opening van het vaarseizoen in Muiden, is al  jarenlang een mooie traditie. Tweede Paasdag, maandag 10 april, vindt Vlaggetjesdag voor de 25e keer plaats. Op dit familie-evenement is er voor iedereen wat te doen. Dat meldt Zeilcharter Merlijn. 

Bezoekers kunnen diverse schepen gratis bezichtigen, waaronder de voormalige mijnenveger Hr. Ms. Mahu, de volledig gerestaureerde brandblusboot Jan van der Heyde II uit 1929, de hypermoderne bevoorradingsboot van Forteiland Pampus en diverse klippers en tjalken van Zeilvloot Muiden. Wie echt het water op wil kan met een van de Huizer botters tegen een kleine vergoeding een vaartochtje maken.

Stichting Vaarwens 

Een van de speciale gasten dit jaar is het schip de Vaarwens van Stichting Vaarwens, dat ook te bezichtigen is. Stichting Vaarwens verzorgt al meer dan 17 jaar gratis dagtochten voor mensen die door een bedreigende ziekte een zeer slechte levensverwachting hebben. 

Nog veel meer te beleven 

Naast de schepen in de haven is er nog veel meer te beleven in Muiden. Er zijn ongeveer 25 kramen met onder andere nautische kleding en lekker eten. De palingroker en de poffertjeskraam zijn ook weer van de partij. In de Rooms Katholieke Kerk aan de Herengracht is zoals altijd een boekenmarkt en kunstliefhebbers kunnen terecht bij een aantal ateliers dat de deuren opent. Voor de kleinste kinderen zijn er een mini-draaimolen en een springkussen. Een bezoek aan het Muiderslot of Forteiland Pampus om paaseieren te zoeken kan natuurlijk ook deze dag.  

Er treden vijf koren op, waaronder De Meiden van de Kade, Bruisend Sop en het beroemde Amsterdams Smartlappenkoor. Vanzelfsprekend zorgt de Muider horeca voor een gastvrij onthaal. 

Parkeren 

Gratis parkeren kan op P1 en P2, de vesting zelf is gestremd voor doorgaand verkeer deze dag. Parkeerplekken in de Vesting zijn betaald en schaars.

Door: Nationale Recreatiegids 

06 december '23 (12:52)

Velsen krijgt 1,8 miljoen euro voor tweede elektrische pont

Voor de aanschaf van een tweede elektrische pont tussen Velsen-Noord en Velsen-Zuid, krijgt de gemeente 1,8 miljoen euro van de provincie Zuid-Holland. Door een tweede pont aan de verbinding toe te voegen, kunnen inwoners van de regio weer iedere 10 minuten de oversteek van het Noordzeekanaal maken. Dit meldt de provincie Noord-Holland.

06 december '23 (10:18)

Bootongeluk op de Waddenzee in 2022: dit kwam naar voren in het onderzoek

Bij het bootongeluk op de Waddenzee bij Terschelling in oktober 2022 voeren de snelboot Tiger van rederij Doeksen en de watertaxi De Stormloper van Watertaxi De Bazuin die met elkaar in botsing kwamen te hard. De snelboot voer daarbij meer dan twee keer te hard, concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV).

05 december '23 ( 9:30)

Tot woensdagmiddag code geel in het noorden vanwege gladheid

Regen- en sneeuwval kunnen in het noorden van het land zorgen dat het plaatselijk glad is. Daarom geldt voor de noordelijke provincies - Friesland, Groningen en Drenthe - code geel. Die duurt tot morgenmiddag, meldt KNMI. 

04 december '23 (11:23)

Deze routes maken kans op de titel ‘Wandelroute van het Jaar 2024’

Steeds meer wandelroutes worden gefilterd voor de eretitel ‘Wandelroute van het Jaar 2024’. Momenteel zijn er nog tien routes over die kans maken op de prijs voor beste wandelroute in de Benelux. De winnaar wordt op 2 maart bekendgemaakt tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Gent. Dat meldt Fiets en Wandelbeurs.

04 december '23 ( 8:57)

Tips van ANWB en Rode Kruis voor winters weer

Weer- en verkeersdiensten, het spoor en het vliegverkeer maakten zich op voor sneeuw zondagmiddag. Op internet adviseerden allerlei instanties hoe verkeersdeelnemers zich konden voorbereiden. Met de auto vast komen te zitten in een file terwijl het glad is en sneeuwt, is nooit fijn.

01 december '23 ( 9:12)

Onzekerheid over marathon Winterswijk vanwege dooi

De hoop op een marathon op natuurijs in Winterswijk is afgenomen, omdat het in de nacht van donderdag op vrijdag heeft gedooid. Dat zei ijsmeester Auke Spijkstra in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland van WNL.

30 november '23 (10:01)

Nieuwe eurobiljetten met rivieren, vogels en cultuur

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat nieuwe eurobiljetten uitgeven waarin de "Europese cultuur, rivieren en vogels" centraal komen te staan. Deze onderwerpen spreken volgens een enquête onder burgers uit de eurozone het meest tot de verbeelding.

30 november '23 (10:00)

Marathon op natuurijs in Winterswijk nog niet mogelijk

Volgens ijsmeester Hendrik van Prooije van de Winterswijkse IJsclub is het nog onbekend wanneer de eerste marathon op natuurijs zal worden verreden. "Sowieso lukt dat vrijdag nog niet", zei Van Prooije tegen het ANP.

29 november '23 (11:20)

Hoop op marathon onder ijsverenigingen, maar blijven realistisch

Met de voorspellingen kan het zomaar eens gebeuren dat we dit weekend de schaatsen weer uit het vet kunnen halen. Er is vorst op komst en dat betekent dat ijsbanen weer volstromen met water. Wel houden ijsverenigingen een slag om de arm, meldt RTV Noord.

29 november '23 ( 9:45)

Meteorologische winter start vrijdag met vrieskou

Vrijdag start de meteorologische winter met ijzige temperaturen van -1 tot -7 graden 's nachts en in de vroege ochtend. In het oosten van het land is er kans op een lokale ijsdag als de temperatuur de hele dag onder het vriespunt blijft, meldt Weeronline.