Station Hoogeveen staat in het teken van 'Van Gogh Drenthe 2023'

Station Hoogeveen is omgetoverd tot ‘Van Gogh station’. Speciaal in het teken van ‘Van Gogh Drenthe 2023’ zijn er afbeeldingen van het werk van de wereldberoemde schilder te zien op het perron, in de stationshal en op het gebouw bij de fietsenstalling. Ook kun je een Van Gogh-selfie maken op het station. Donderdag 30 maart, de geboortedag van Vincent, onthult Wethouder Mark Tuit van de gemeente Hoogeveen‘Vincent van Gogh 2023’ op het station op symbolische wijze. Dat meldt de NS.

Tijdens de onthulling is er een klein programma op het station georganiseerd door NS waar iedereen welkom is. Zo zingt de Drentse schrijfster, songwriter en zangeres Martijje het lied Wat Vincent zag, dat zij speciaal schreef voor Van Gogh 2023. Ook is er een kleine vertelvoorstelling van Janne IJmker over het door haar geschreven fictieve Vincentverhaal Land van verlangen onder begeleiding van pianomuziek van Joke Venhuizen. Chocolaterie de Kolibrie (die zich op het station bevindt) heeft Van Gogh bonbons gemaakt die je donderdagmiddag kunt proeven. Het programma sluit af met een wandeling vanaf het station naar de Van Gogh muurschildering bij De Tamboer in Hoogeveen onder leiding van streekhistoricus en gids Jan Pol. De toegang is vrij.

In Drenthe schilderen 

“Van Gogh kwam in 1883 aan vanuit Den Haag op station Hoogeveen om in Drenthe te schilderen, het station is dus een hele mooie plek om Van Gogh 2023 te vieren. Ik hoop dat de inwoners van Hoogeveen en vele bezoekers net als Van Gogh zelf naar het station komen,” aldus Peter Ananias, stationsmanager van Station Hoogeveen.

Jubileumjaar 

Het is dit jaar 140 jaar geleden dat Vincent van Gogh naar Drenthe kwam om daar te schilderen. Tijdens dit jubileumjaar worden er allerlei unieke evenementen en activiteiten georganiseerd in deze provincie rond Van Gogh. Niet alleen exposities en voorstellingen, maar ook speciale fiets- en wandelroutes zodat je echt in de voetsporen van deze Hollandse meester treedt. Meer informatie vind je hier.

Door Nationale Recreatiegids