Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Station Hoogeveen staat in het teken van 'Van Gogh Drenthe 2023'

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Station Hoogeveen staat in het teken van 'Van Gogh Drenthe 2023'
Station Hoogeveen is omgetoverd tot ‘Van Gogh station’. Speciaal in het teken van ‘Van Gogh Drenthe 2023’ zijn er afbeeldingen van het werk van de wereldberoemde schilder te zien op het perron, in de stationshal en op het gebouw bij de fietsenstalling. Ook kun je een Van Gogh-selfie maken op het station. Donderdag 30 maart, de geboortedag van Vincent, onthult Wethouder Mark Tuit van de gemeente Hoogeveen‘Vincent van Gogh 2023’ op het station op symbolische wijze. Dat meldt de NS.

Tijdens de onthulling is er een klein programma op het station georganiseerd door NS waar iedereen welkom is. Zo zingt de Drentse schrijfster, songwriter en zangeres Martijje het lied Wat Vincent zag, dat zij speciaal schreef voor Van Gogh 2023. Ook is er een kleine vertelvoorstelling van Janne IJmker over het door haar geschreven fictieve Vincentverhaal Land van verlangen onder begeleiding van pianomuziek van Joke Venhuizen. Chocolaterie de Kolibrie (die zich op het station bevindt) heeft Van Gogh bonbons gemaakt die je donderdagmiddag kunt proeven. Het programma sluit af met een wandeling vanaf het station naar de Van Gogh muurschildering bij De Tamboer in Hoogeveen onder leiding van streekhistoricus en gids Jan Pol. De toegang is vrij.

In Drenthe schilderen 

“Van Gogh kwam in 1883 aan vanuit Den Haag op station Hoogeveen om in Drenthe te schilderen, het station is dus een hele mooie plek om Van Gogh 2023 te vieren. Ik hoop dat de inwoners van Hoogeveen en vele bezoekers net als Van Gogh zelf naar het station komen,” aldus Peter Ananias, stationsmanager van Station Hoogeveen.

Jubileumjaar 

Het is dit jaar 140 jaar geleden dat Vincent van Gogh naar Drenthe kwam om daar te schilderen. Tijdens dit jubileumjaar worden er allerlei unieke evenementen en activiteiten georganiseerd in deze provincie rond Van Gogh. Niet alleen exposities en voorstellingen, maar ook speciale fiets- en wandelroutes zodat je echt in de voetsporen van deze Hollandse meester treedt. Meer informatie vind je hier.

Door Nationale Recreatiegids 

06 december '23 (12:52)

Velsen krijgt 1,8 miljoen euro voor tweede elektrische pont

Voor de aanschaf van een tweede elektrische pont tussen Velsen-Noord en Velsen-Zuid, krijgt de gemeente 1,8 miljoen euro van de provincie Zuid-Holland. Door een tweede pont aan de verbinding toe te voegen, kunnen inwoners van de regio weer iedere 10 minuten de oversteek van het Noordzeekanaal maken. Dit meldt de provincie Noord-Holland.

06 december '23 (10:18)

Bootongeluk op de Waddenzee in 2022: dit kwam naar voren in het onderzoek

Bij het bootongeluk op de Waddenzee bij Terschelling in oktober 2022 voeren de snelboot Tiger van rederij Doeksen en de watertaxi De Stormloper van Watertaxi De Bazuin die met elkaar in botsing kwamen te hard. De snelboot voer daarbij meer dan twee keer te hard, concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV).

05 december '23 ( 9:30)

Tot woensdagmiddag code geel in het noorden vanwege gladheid

Regen- en sneeuwval kunnen in het noorden van het land zorgen dat het plaatselijk glad is. Daarom geldt voor de noordelijke provincies - Friesland, Groningen en Drenthe - code geel. Die duurt tot morgenmiddag, meldt KNMI. 

04 december '23 (11:23)

Deze routes maken kans op de titel ‘Wandelroute van het Jaar 2024’

Steeds meer wandelroutes worden gefilterd voor de eretitel ‘Wandelroute van het Jaar 2024’. Momenteel zijn er nog tien routes over die kans maken op de prijs voor beste wandelroute in de Benelux. De winnaar wordt op 2 maart bekendgemaakt tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Gent. Dat meldt Fiets en Wandelbeurs.

04 december '23 ( 8:57)

Tips van ANWB en Rode Kruis voor winters weer

Weer- en verkeersdiensten, het spoor en het vliegverkeer maakten zich op voor sneeuw zondagmiddag. Op internet adviseerden allerlei instanties hoe verkeersdeelnemers zich konden voorbereiden. Met de auto vast komen te zitten in een file terwijl het glad is en sneeuwt, is nooit fijn.

01 december '23 ( 9:12)

Onzekerheid over marathon Winterswijk vanwege dooi

De hoop op een marathon op natuurijs in Winterswijk is afgenomen, omdat het in de nacht van donderdag op vrijdag heeft gedooid. Dat zei ijsmeester Auke Spijkstra in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland van WNL.

30 november '23 (10:01)

Nieuwe eurobiljetten met rivieren, vogels en cultuur

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat nieuwe eurobiljetten uitgeven waarin de "Europese cultuur, rivieren en vogels" centraal komen te staan. Deze onderwerpen spreken volgens een enquête onder burgers uit de eurozone het meest tot de verbeelding.

30 november '23 (10:00)

Marathon op natuurijs in Winterswijk nog niet mogelijk

Volgens ijsmeester Hendrik van Prooije van de Winterswijkse IJsclub is het nog onbekend wanneer de eerste marathon op natuurijs zal worden verreden. "Sowieso lukt dat vrijdag nog niet", zei Van Prooije tegen het ANP.

29 november '23 (11:20)

Hoop op marathon onder ijsverenigingen, maar blijven realistisch

Met de voorspellingen kan het zomaar eens gebeuren dat we dit weekend de schaatsen weer uit het vet kunnen halen. Er is vorst op komst en dat betekent dat ijsbanen weer volstromen met water. Wel houden ijsverenigingen een slag om de arm, meldt RTV Noord.

29 november '23 ( 9:45)

Meteorologische winter start vrijdag met vrieskou

Vrijdag start de meteorologische winter met ijzige temperaturen van -1 tot -7 graden 's nachts en in de vroege ochtend. In het oosten van het land is er kans op een lokale ijsdag als de temperatuur de hele dag onder het vriespunt blijft, meldt Weeronline.