Jonge natuurfotograaf Sem (12) weet Veluwse wolf vast te leggen

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Het was een bijzondere middag voor Sem Scheerder (12). Na vele pogingen wist hij eindelijk de wolf die op de Veluwe rondloopt goed voor zijn lens te krijgen, en schoot een prachtplaatje van het dier. Een primeur voor de jonge natuurfotograaf. Dit meldt de Gelderlander. 

Sem maakt al twee jaar foto's, vooral in de natuur. Eerder won hij al de National Geographic Junior fotowedstrijd. Hij gaat er nu ieder weekend met zijn vader op uit om mooie foto's te maken in de Nederlandse natuur. De wolf stond hoog op zijn lijstje. Hij had hem al eerder gezien, maar toen was deze te ver weg voor een mooi kiekje. Nu lukte het hem wel. Op social media zorgde de foto voor een storm aan reacties. 

Discussie

Ik deelde foto op instagram en in meerdere facebookgroepen. Als je zo'n foto hebt wil je dat ook overal laten zien", vertelt Sem aan de Gelderlander. Hij ligt niet echt wakker van de discussie over het bestaan van de wolf in Nederland die dan vaak onder zo'n foto ontstaat. Al vind hij het wel jammer "dat het niet alleen om de foto kan gaan." 

De jonge natuurfotograaf is vastberaden om verder te gaan met natuurfotografie en er zijn beroep van te maken. Momenteel wordt er gespaard voor een drone. Op dit moment staat de adder nog hoog op zijn verlanglijstje om vast te leggen. 

Door: Nationale Recreatiegids