De Utrechtse Heuvelrug populairste NS-wandeling 2022

De NS heeft al meerdere jaren speciale wandelroutes uitgestippeld voor de wandelliefhebber. Deze routes zijn makkelijk te doen vanaf een NS-station en brengen je langs mooie gebieden in Nederland. Afgelopen jaar was de Utrechtse Heuvelrug weer de populairste van deze routes. Interessant is dat stadsroute Rotterdam Maasstad als nieuwe binnenkomer op de vierde plek is gekomen. Dit meldt Wandelnet. 

In totaal zijn er 45 NS-wandelingen, verspreid over het hele land. De wandelingen zijn kant-en-klaar. Kaart, beschrijving en gps-track zijn gratis te downloaden inclusief informatie over horeca en bezienswaardigheden onderweg. Het makkelijke gebruik en de handige link met het OV maakt dat ze wandelingen erg populair zijn. De vijf populairsten van 2022 zijn door Wandelnet op een rijtje gezet: 

  1. Utrechtse Heuvelrug
  2. Veluwezoom
  3. Blauwe Kamer Rhenen
  4. Rotterdam Maasstad
  5. Valkenburg aan de Geul

De Utrechtse Heuvelrug is een van de oudste NS-wandelingen, goed bereikbaar en centraal gelegen in het land en bovendien erg mooi. Waarschijnlijk ook niet gek dat deze route al meerdere jaren bovenaan de lijst staat, hetzelfde geldt voor de nummer 2 en 3. Opvallende binnenkomers in de lijst zijn die van Rotterdam Maasstad en Valkenburg aan de Geul. 

De Maasstadroute is een veelzijdige stadswandeling aan beide zijden van de Nieuwe Maas. Het gaat hier vooral om de stad, architectuur en het water. Geen rust en vogels, maar een bruisende stad. Valkenburg aan de Geul is dan weer een 'ouderwetse' route door het Limburgse landschap. Zo ga je via de Groene Loper de stad uit. Zo ga je door de Limburgse heuvels langs akkers, door bossen en via het idyllische Geuldal naar Valkenburg a/d Geul. 

De NS-wandelroutes vindt je hier

Door: Nationale Recreatiegids