Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

De Utrechtse Heuvelrug populairste NS-wandeling 2022

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
De Utrechtse Heuvelrug populairste NS-wandeling 2022
De NS heeft al meerdere jaren speciale wandelroutes uitgestippeld voor de wandelliefhebber. Deze routes zijn makkelijk te doen vanaf een NS-station en brengen je langs mooie gebieden in Nederland. Afgelopen jaar was de Utrechtse Heuvelrug weer de populairste van deze routes. Interessant is dat stadsroute Rotterdam Maasstad als nieuwe binnenkomer op de vierde plek is gekomen. Dit meldt Wandelnet. 

In totaal zijn er 45 NS-wandelingen, verspreid over het hele land. De wandelingen zijn kant-en-klaar. Kaart, beschrijving en gps-track zijn gratis te downloaden inclusief informatie over horeca en bezienswaardigheden onderweg. Het makkelijke gebruik en de handige link met het OV maakt dat ze wandelingen erg populair zijn. De vijf populairsten van 2022 zijn door Wandelnet op een rijtje gezet: 

  1. Utrechtse Heuvelrug
  2. Veluwezoom
  3. Blauwe Kamer Rhenen
  4. Rotterdam Maasstad
  5. Valkenburg aan de Geul

De Utrechtse Heuvelrug is een van de oudste NS-wandelingen, goed bereikbaar en centraal gelegen in het land en bovendien erg mooi. Waarschijnlijk ook niet gek dat deze route al meerdere jaren bovenaan de lijst staat, hetzelfde geldt voor de nummer 2 en 3. Opvallende binnenkomers in de lijst zijn die van Rotterdam Maasstad en Valkenburg aan de Geul. 

De Maasstadroute is een veelzijdige stadswandeling aan beide zijden van de Nieuwe Maas. Het gaat hier vooral om de stad, architectuur en het water. Geen rust en vogels, maar een bruisende stad. Valkenburg aan de Geul is dan weer een 'ouderwetse' route door het Limburgse landschap. Zo ga je via de Groene Loper de stad uit. Zo ga je door de Limburgse heuvels langs akkers, door bossen en via het idyllische Geuldal naar Valkenburg a/d Geul. 

De NS-wandelroutes vindt je hier

Door: Nationale Recreatiegids

30 november '23 (10:01)

Nieuwe eurobiljetten met rivieren, vogels en cultuur

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat nieuwe eurobiljetten uitgeven waarin de "Europese cultuur, rivieren en vogels" centraal komen te staan. Deze onderwerpen spreken volgens een enquête onder burgers uit de eurozone het meest tot de verbeelding.

30 november '23 (10:00)

Marathon op natuurijs in Winterswijk nog niet mogelijk

Volgens ijsmeester Hendrik van Prooije van de Winterswijkse IJsclub is het nog onbekend wanneer de eerste marathon op natuurijs zal worden verreden. "Sowieso lukt dat vrijdag nog niet", zei Van Prooije tegen het ANP.

29 november '23 (11:20)

Hoop op marathon onder ijsverenigingen, maar blijven realistisch

Met de voorspellingen kan het zomaar eens gebeuren dat we dit weekend de schaatsen weer uit het vet kunnen halen. Er is vorst op komst en dat betekent dat ijsbanen weer volstromen met water. Wel houden ijsverenigingen een slag om de arm, meldt RTV Noord.

29 november '23 ( 9:45)

Meteorologische winter start vrijdag met vrieskou

Vrijdag start de meteorologische winter met ijzige temperaturen van -1 tot -7 graden 's nachts en in de vroege ochtend. In het oosten van het land is er kans op een lokale ijsdag als de temperatuur de hele dag onder het vriespunt blijft, meldt Weeronline.

28 november '23 (10:21)

Haags strand bezaaid met zeesterren en piemelschelpen

Zondag hebben wandelaars een opmerkelijke hoeveelheid aangespoelde zeesterren en otterschelpen (zogenoemde piemelschelpen) aangetroffen op het strand. Deze zijn gevonden op het strand ter hoogte van Duindorp. Het stormachtige weer is waarschijnlijk de oorzaak geweest, meldt Omroep West.

27 november '23 (11:15)

Vrijwilligers planten 200.000 bloembollen in Zwolle

Zo’n twintig vrijwilligers hebben keihard hun best gedaan. Zij gaan de komende dagen 200.000 bloembollen planten bij landgoed Soeslo, net buiten Zwolle. Het doel is om de biodiversiteit en het culturele karakter in het gebied te versterken. Het is een initiatief van Landschap Overijssel, meldt RTV Oost.

27 november '23 (11:02)

Als particulier een stukje bos kopen

Mensen kopen geregeld een stukje bos. Dat doen zij als belegging, maar ook om de natuur te redden en te proberen deze in stand te houden. Inmiddels hebben particulieren al evenveel oppervlakte bos in bezit als bijna alle landgoederen van Staatsbosbeheer, meldt Omroep Gelderland.

24 november '23 (15:17)

Van Gogh-fietsroute in Drenthe genomineerd voor Fietsroute van het Jaar 2024

Vijf routes in Europa zijn genomineerd voor de Fietsroute van het Jaar 2024. Dit jaar zijn de genomineerde fietsroutes de Cykelleden Skane in Zweden, Lech Radweg in Duitsland en Oostenrijk, Unionsleden in Zweden en Noorwegen, La Vélobuissoniere in Frankrijk en de Van Gogh-route in Drenthe. Zij maken alle vijf kans op de eretitel, meldt fiets- en wandelspecialist Hicle. 

24 november '23 (10:19)

Honderden boswachters naar Den Haag

Boswachters van Natuurmonumenten gaan vandaag met tweehonderd mensen naar het Tweede Kamergebouw in Den Haag. Daar gaan zij de politieke leiders oproepen om beter voor de natuur te zorgen. In een manifest beschrijven de boswachters hoe de natuur in Nederland gesteld is. Daar zijn zij niet al te positief over, meldt RTV Drenthe. 

23 november '23 (14:17)

Staatsbosbeheer gaat deze winter 360 edelherten afschieten in Oostvaardersplassen

Staatsbosbeheer gaat deze winter 360 edelherten afschieten in de Oostvaardersplassen, het beschermde Europese vogelreservaat in Flevoland. Ook worden 45 heckrunderen en tachtig konikpaarden uit het gebied gehaald. Uit de jaarlijkse najaarstelling is volgens de dienst gebleken dat er nu te veel grote grazers rondlopen in het natuurgebied.