Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Populariteit sportvissen neemt toe

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Populariteit sportvissen neemt toe
Het aantal leden van de Sportvisserij Nederland neemt al sinds 2007 ieder jaar toe. Tijdens de pandemie werd deze groei nog meer versneld. In het afgelopen jaar verwelkomde de sportvisserij 14.333 leden, waarmee het aantal uitgegeven VISpassen uitkwam op in totaal 672.764. Dit meldt Pretwerk. 

Een groot deel van die groei kan worden verklaart door Duitse sportvissers die de VISpas kopen. In Nederland moet je een VISpas hebben om in openbare wateren te mogen vissen. De Duitse vissporters komen al enkele jaren steeds vaker naar Nederland. Het aantal Duitse leden steeg met bijna 14.000 tot in totaal 84.388. Dit is voor een belangrijk deel te danken aan het platform fishinginholland.nl. Dat voorziet in praktische informatie voor de buitenlandse sportvisser – zo is de website meertalig en beschikbaar in het Duits, Engels, Frans en Pools – en helpt de sportvistoerist op weg in Nederland. Tegenover dit succes staat de daling met 10 procent van het aantal uitgegeven JeugdVISpassen (38.388). Dit aantal neemt al sinds 2020 langzaam af. 

Kanttekening

Hoewel het aantal uitgegeven VISpassen groeit, is er toch een daling in het aantal aangesloten hengelsportverenigingen. Zo zijn er in 2022 elf verenigingen opgeheven. Enerzijds omdat het vinden van vrijwilligers steeds lastiger is, anderzijds omdat – voornamelijk kleine – verenigingen de stap naar het online aanbieden van de VISpas (via www.vispas.nl) niet maken. Die hebben het lastig om hun ledenaantal op peil te houden. Verenigingen die gebruik maken van ledenadministratie service die Sportvisserij Nederland biedt zien hun ledental in de regel wel groeien; mede omdat ze hun leden beter ‘vasthouden’.

Door: Nationale Recreatiegids

01 december '23 ( 9:12)

Onzekerheid over marathon Winterswijk vanwege dooi

De hoop op een marathon op natuurijs in Winterswijk is afgenomen, omdat het in de nacht van donderdag op vrijdag heeft gedooid. Dat zei ijsmeester Auke Spijkstra in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland van WNL.

30 november '23 (10:01)

Nieuwe eurobiljetten met rivieren, vogels en cultuur

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat nieuwe eurobiljetten uitgeven waarin de "Europese cultuur, rivieren en vogels" centraal komen te staan. Deze onderwerpen spreken volgens een enquête onder burgers uit de eurozone het meest tot de verbeelding.

30 november '23 (10:00)

Marathon op natuurijs in Winterswijk nog niet mogelijk

Volgens ijsmeester Hendrik van Prooije van de Winterswijkse IJsclub is het nog onbekend wanneer de eerste marathon op natuurijs zal worden verreden. "Sowieso lukt dat vrijdag nog niet", zei Van Prooije tegen het ANP.

29 november '23 (11:20)

Hoop op marathon onder ijsverenigingen, maar blijven realistisch

Met de voorspellingen kan het zomaar eens gebeuren dat we dit weekend de schaatsen weer uit het vet kunnen halen. Er is vorst op komst en dat betekent dat ijsbanen weer volstromen met water. Wel houden ijsverenigingen een slag om de arm, meldt RTV Noord.

29 november '23 ( 9:45)

Meteorologische winter start vrijdag met vrieskou

Vrijdag start de meteorologische winter met ijzige temperaturen van -1 tot -7 graden 's nachts en in de vroege ochtend. In het oosten van het land is er kans op een lokale ijsdag als de temperatuur de hele dag onder het vriespunt blijft, meldt Weeronline.

28 november '23 (10:21)

Haags strand bezaaid met zeesterren en piemelschelpen

Zondag hebben wandelaars een opmerkelijke hoeveelheid aangespoelde zeesterren en otterschelpen (zogenoemde piemelschelpen) aangetroffen op het strand. Deze zijn gevonden op het strand ter hoogte van Duindorp. Het stormachtige weer is waarschijnlijk de oorzaak geweest, meldt Omroep West.

27 november '23 (11:15)

Vrijwilligers planten 200.000 bloembollen in Zwolle

Zo’n twintig vrijwilligers hebben keihard hun best gedaan. Zij gaan de komende dagen 200.000 bloembollen planten bij landgoed Soeslo, net buiten Zwolle. Het doel is om de biodiversiteit en het culturele karakter in het gebied te versterken. Het is een initiatief van Landschap Overijssel, meldt RTV Oost.

27 november '23 (11:02)

Als particulier een stukje bos kopen

Mensen kopen geregeld een stukje bos. Dat doen zij als belegging, maar ook om de natuur te redden en te proberen deze in stand te houden. Inmiddels hebben particulieren al evenveel oppervlakte bos in bezit als bijna alle landgoederen van Staatsbosbeheer, meldt Omroep Gelderland.

24 november '23 (15:17)

Van Gogh-fietsroute in Drenthe genomineerd voor Fietsroute van het Jaar 2024

Vijf routes in Europa zijn genomineerd voor de Fietsroute van het Jaar 2024. Dit jaar zijn de genomineerde fietsroutes de Cykelleden Skane in Zweden, Lech Radweg in Duitsland en Oostenrijk, Unionsleden in Zweden en Noorwegen, La Vélobuissoniere in Frankrijk en de Van Gogh-route in Drenthe. Zij maken alle vijf kans op de eretitel, meldt fiets- en wandelspecialist Hicle. 

24 november '23 (10:19)

Honderden boswachters naar Den Haag

Boswachters van Natuurmonumenten gaan vandaag met tweehonderd mensen naar het Tweede Kamergebouw in Den Haag. Daar gaan zij de politieke leiders oproepen om beter voor de natuur te zorgen. In een manifest beschrijven de boswachters hoe de natuur in Nederland gesteld is. Daar zijn zij niet al te positief over, meldt RTV Drenthe.