Natuurcentrum Gat van Waalre krijgt horecavergunning

De Raad van State besluit dat er geen enkele reden is om het plan voor horeca en een terras aan het Gat van Waalre tegen te houden met een spoeduitspraak. Er is groen licht voor de bouw van horeca bij het appartementengebouw aan de Dijkbeemd. Dit meldt de Gelderlander.

De hoogste bestuursrechter wijst erop dat het niet waarschijnlijk is dat er geluidsoverlast zal worden veroorzaakt door een tekort aan parkeerplaatsen en vanaf het terras.

In eerste instantie komen er tegengeluiden vanuit de omwonenden in het gebied. Die stellen dat de horecagelegenheid in een zeer stil woongebied komt te staan. De Raad van State is het daar niet mee eens en wijst op het dichtbij gelegen bedrijventerrein.

Parkeerplekken

Daarnaast ziet de Raad geen overlast door parkeren. In het plan staat dat er binnen een jaar na de ingebruikname van de horeca zestien parkeerplaatsen aangelegd moeten zijn. Momenteel zijn er tien parkeerplaatsen aan de Van Dijklaan. De Raad van State geeft aan dat er in de buurt voldoende ruimte is voor nog eens zes parkeerplaatsen.

De hoogste bestuursrechter denkt dat het bestemmingsplan later dit jaar goedgekeurd wordt. Eerst moet bodemzaak worden behandeld. Daarbij is het mogelijk dat de Raad het een en ander aanpast, maar in principe kan de initiatiefnemer aan de slag wanneer de gemeente een omgevingsvergunning verleent.

Door: Nationale Recreatiegids