Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nijmeegse vierdaagse ondanks technische problemen sneller uitverkocht dan ooit

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Nijmeegse vierdaagse ondanks technische problemen sneller uitverkocht dan ooit
Alle startbewijzen voor de 105e Vierdaagse in Nijmegen zijn verkocht. De organisatie meldt dinsdagavond dat alle startkaarten op zijn en dat 47.000 deelnemers zich hebben ingeschreven. Maandag was er volgens Mark Prinsen van Stichting De 4Daagse een stormloop op de tickets. De belangstelling van wandelliefhebbers was zo groot dat de website steeds uit de lucht vloog. Dinsdagmiddag waren er daardoor nog ongeveer honderd startkaarten te koop.

"De Vierdaagse was nog nooit eerder zo snel volgeboekt", aldus Prinsen. "Daar zijn we heel blij mee, want we hebben het inschrijfgeld van 109 euro per deelnemer hard nodig om het evenement te organiseren met alle stijgende kosten van tegenwoordig. We zijn, zo blijkt, populairder dan ooit."

Lange wachtrij

Maandag ontstonden problemen toen de vrije inschrijving voor de Vierdaagse van start ging. De website raakte overbelast en wandelliefhebbers moesten online aansluiten in een rij met meer dan 20.000 wachtenden voor zich. Pas laat in de middag was de wachtrij weggewerkt. Dinsdag werkte het inschrijfportaal probleemloos volgens Prinsen. De organisatie dankt "alle volhouders en geduldige vierdaagsefans. Zij bleven ondanks een valse start proberen om een ticket te bemachtigen."

Loting

De Vierdaagse werkt dit jaar voor het eerst zonder loting voor een startbewijs. Er kunnen vanwege de veiligheid maximaal 47.000 lopers meedoen aan het evenement dat van 18 tot en met 21 juli is. Het was sinds 2009 nodig om te loten voor een startbewijs. Dit jaar is dat om verschillende redenen veranderd. Vorig jaar was de eerste Vierdaagse na de coronapandemie voor het eerst niet volgeboekt. Er schreven zich 44.164 mensen in, van wie er 34.934 de finish haalden.

Door: ANP

06 december '23 (12:52)

Velsen krijgt 1,8 miljoen euro voor tweede elektrische pont

Voor de aanschaf van een tweede elektrische pont tussen Velsen-Noord en Velsen-Zuid, krijgt de gemeente 1,8 miljoen euro van de provincie Zuid-Holland. Door een tweede pont aan de verbinding toe te voegen, kunnen inwoners van de regio weer iedere 10 minuten de oversteek van het Noordzeekanaal maken. Dit meldt de provincie Noord-Holland.

06 december '23 (10:18)

Bootongeluk op de Waddenzee in 2022: dit kwam naar voren in het onderzoek

Bij het bootongeluk op de Waddenzee bij Terschelling in oktober 2022 voeren de snelboot Tiger van rederij Doeksen en de watertaxi De Stormloper van Watertaxi De Bazuin die met elkaar in botsing kwamen te hard. De snelboot voer daarbij meer dan twee keer te hard, concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OvV).

05 december '23 ( 9:30)

Tot woensdagmiddag code geel in het noorden vanwege gladheid

Regen- en sneeuwval kunnen in het noorden van het land zorgen dat het plaatselijk glad is. Daarom geldt voor de noordelijke provincies - Friesland, Groningen en Drenthe - code geel. Die duurt tot morgenmiddag, meldt KNMI. 

04 december '23 (11:23)

Deze routes maken kans op de titel ‘Wandelroute van het Jaar 2024’

Steeds meer wandelroutes worden gefilterd voor de eretitel ‘Wandelroute van het Jaar 2024’. Momenteel zijn er nog tien routes over die kans maken op de prijs voor beste wandelroute in de Benelux. De winnaar wordt op 2 maart bekendgemaakt tijdens de eerste dag van de Fiets en Wandelbeurs in Gent. Dat meldt Fiets en Wandelbeurs.

04 december '23 ( 8:57)

Tips van ANWB en Rode Kruis voor winters weer

Weer- en verkeersdiensten, het spoor en het vliegverkeer maakten zich op voor sneeuw zondagmiddag. Op internet adviseerden allerlei instanties hoe verkeersdeelnemers zich konden voorbereiden. Met de auto vast komen te zitten in een file terwijl het glad is en sneeuwt, is nooit fijn.

01 december '23 ( 9:12)

Onzekerheid over marathon Winterswijk vanwege dooi

De hoop op een marathon op natuurijs in Winterswijk is afgenomen, omdat het in de nacht van donderdag op vrijdag heeft gedooid. Dat zei ijsmeester Auke Spijkstra in het televisieprogramma Goedemorgen Nederland van WNL.

30 november '23 (10:01)

Nieuwe eurobiljetten met rivieren, vogels en cultuur

De Europese Centrale Bank (ECB) gaat nieuwe eurobiljetten uitgeven waarin de "Europese cultuur, rivieren en vogels" centraal komen te staan. Deze onderwerpen spreken volgens een enquête onder burgers uit de eurozone het meest tot de verbeelding.

30 november '23 (10:00)

Marathon op natuurijs in Winterswijk nog niet mogelijk

Volgens ijsmeester Hendrik van Prooije van de Winterswijkse IJsclub is het nog onbekend wanneer de eerste marathon op natuurijs zal worden verreden. "Sowieso lukt dat vrijdag nog niet", zei Van Prooije tegen het ANP.

29 november '23 (11:20)

Hoop op marathon onder ijsverenigingen, maar blijven realistisch

Met de voorspellingen kan het zomaar eens gebeuren dat we dit weekend de schaatsen weer uit het vet kunnen halen. Er is vorst op komst en dat betekent dat ijsbanen weer volstromen met water. Wel houden ijsverenigingen een slag om de arm, meldt RTV Noord.

29 november '23 ( 9:45)

Meteorologische winter start vrijdag met vrieskou

Vrijdag start de meteorologische winter met ijzige temperaturen van -1 tot -7 graden 's nachts en in de vroege ochtend. In het oosten van het land is er kans op een lokale ijsdag als de temperatuur de hele dag onder het vriespunt blijft, meldt Weeronline.