Normal_natuur__center_parcs

De tien grote recreatieve bedrijven die onlangs hun toegankelijkheid hebben laten onderzoeken voor mensen met een beperking, kwamen er redelijk goed vanaf. Hun locaties worden als redelijk toegankelijk ervaren, maar toch zijn er ook genoeg verbeterpunten. Het gaat om bedrijven als pretparken, dierentuinen, natuurparken, vakantieparken, musea en theaters. Dit meldt stichting Accessibility. 

Bedrijven kunnen vooral nog aanpassingen doen op het gebied van toiletten, websites, zicht vanuit rolstoelpositie, contrasten en verlichting. GeoTags voor Google Maps bevorderen de toegankelijkheid, maar bij de meeste deelnemende bedrijven staat deze niet bij de ingang. Volgens toegankelijkheidsexpert Rob Verberne zou ook het personeel bewuster gemaakt moeten worden van de toegankelijkheid voor mensen met een beperking.

Gratis webinar

Ondernemers in de recreatiebranche die meer willen leren over toegankelijkheid, kunnen dit voorjaar een gratis webinar van Accessibility bijwonen. Aanmelden voor meer informatie kan via rverberne@accessibility.nl.

Door: Nationale Recreatiegids / Johanne Levinsky