Nieuwe trappen in Schoorlse Duinen in gebruik genomen na indrukwekkende opening

Net voor het begin van het nieuwe jaar zijn in de Schoorlse Duinen twee nieuwe duintrappen in gebruik genomen. Met 416 treden leidt het pad naar de top van de hoogste duin in het gebied. Tijdens de opening werden de trappen mooi verlicht. Dit meldt Staatsbosbeheer. 

Achter Buitencentrum Schoorlse Duinen lagen twee duintrappen die het gebied in gingen. Deze werden 10 jaar geleden aangelegd om het aantrekkelijker te maken voor wandelaars om door de duinen te struinen. Echter waren deze na verloop van tijd in slechte staat. Daarom heeft het Buitenfonds, een stichting voor projecten in de natuurgebieden van Staatsbosbeheer, een inzamelingsactie gehouden voor de aanleg van twee nieuwe trappen.

Trede adopteren

Met de inzamelingsactie was het benodigde bedrag, enkele duizenden euro's, al snel binnen. Men kon kiezen om een hele of een deel van een trede te sponsoren. Volgens boswachter Patricia van Lieshout blijkt uit het feit dat het geld zo snel binnen was dat de Schoorlse Duinen een geliefd gebied zijn. De trappen werden net voor het nieuwe jaar in gebruik genomen, tijdens de opening werden de trappen met honderden lichtjes verlicht. 

Door: Nationale Recreatiegids