Zeeland met Wandelnetwerk Reimerswaal 175km aan wandelroutes rijker

Op 14 december werd wandelnetwerk Reimerswaal in Zeeland geopend. Het wandelnetwerk loopt door het gebied tussen de Ooster- en Westerschelde en heeft 175 kilometer aan wandelpaden. Dit meldt Wandelnet.

Het nieuwe wandelnetwerk biedt de wandelaar o.a. 16,5 kilometer over onverhard boerenland en dijken en door natuurgebieden. Wandelnetwerk Reimerswaal bevat 70 knooppunten ter oriëntatie voor de wandelaars. Met wandelnetwerk Reimerswaal is Zeeland nu geheel voorzien van een wandelnetwerk. Dit hele netwerk is goed voor maar liefst 3000 kilometer. De netwerken worden ontworpen en onderhouden door vrijwilligers onder leiding van Stichting Landschapsbeheer Zeeland.

Zelf weten

Wandelliefhebbers kunnen hun eigen route samenstellen aan de hand van de knooppunten of kiezen voor een van de ommetjes. De kernen Yerseke, Oostdijk, Kruiningen, Krabbendijke, Waarde, Hansweert en Rilland zijn van mooie ommetjes langs de bezienswaardigheden voorzien. Deze zijn middels tussenroutes op elkaar én op de andere wandelnetwerken (Zuid-Beveland, Tholen en Brabant) aangesloten, zodat de lange-afstandswandelaars hun kilometers kunnen maken.

Door: Nationale Recreatiegids