Wandelen wordt steeds populairder onder jongeren

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
De pandemie heeft ook enkele positieve uitwerkingen gehad. Een groot deel van de jongeren in Nederland heeft tijdens de corona-periode het wandelen ontdekt, en houd de nieuwe hobby ook vast. Dit blijkt uit een onderzoek van de ANWB. Dit meldt Wandelnet. 

Jongeren zoeken rust en ontspanning in een druk en stressvol leven. Wandelen in de natuur helpt velen om die rust te vinden. Met het onderzoek van de ANWB deden ruim 1.100 jongeren tot 30 jaar mee. De voornaamste redenen om te wandelen die werden genoemd zijn rust en ontspanning (41%), om in beweging te blijven (34%) of om een frisse neus te halen (32%). 

Sociaal aspect

Daarnaast is het voor velen ook een manier om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte en om bij te praten met vrienden. Bij voorkeur maken jongeren een wandeling met een vriend of vriendin. De meeste jongeren identificeren zich met de ‘avontuurlijke wandelaar’* die minder gebruik maakt van kant-en-klare routes, last-minute op pad gaat en graag nieuwe gebieden ontdekt. Wijst het routepaaltje naar rechts? Dan gaan zij naar links. De mobiele telefoon om – in geval van nood - de weg terug te vinden zit immers bij 84 procent in de achterzak.

Door: Nationale Recreatiegids