Natuurmonumenten sluit delen natuurgebied Wolfheze in eerste maanden 2023

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Delen van de Veluwe bij Wolfheze zullen in de eerste maanden van 2023 worden afgesloten door Natuurmonumenten. De maatregel wordt genomen als gevolg van de afspraken die zijn gemaakt met natuurorganisaties en de provincie Gelderland over het beheer van het park de Veluwe. Dit meldt Vroege Vogels. 

De afspraken zijn gemaakt met het doel om de natuur rust te gunnen, en zeldzame dieren en planten de ruimte te geven. Het is nu op veel plekken nog te druk, waardoor de natuur onder druk staat. Langs de randen blijft het park gewoon open voor recreanten, maar verder in het park gaan gebieden deels dicht of worden helemaal afgesloten. 

Paden bedekken

Om publiek buiten te houden zullen paden worden weggewerkt met beplanting of plaggen. Ook kunnen er boomstronken of takkenbossen over worden gelegd. e parkeerplaats aan de meest kwetsbare zuidrand van het gebied gaat dicht. 

Natuurgebied Wolfheze, gelegen bij het gelijknamige dorp, bestaat uit een van de oudste bossen van Nederland en is een heel populair wandelgebied. Door de drukte zijn allerlei sluippaadjes ontstaan. Het gebied is vooral op de overgangen van heide naar bos erg kwetsbaar, aldus de natuurbeheerder. Er leven beschermde soorten zoals de zandhagedis, adder, hazelworm en veldleeuwerik.

Door: Nationale Recreatiegids