Staatsbosbeheer organiseert 16 november 65e editie Nationale Boomfeestdag

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Op 16 november zal Staatsbosbeheer met duizenden basisschoolkinderen vanuit het hele land op meerder plaatsen een groot aantal bomen planten. Dit gebeurt ter gelegenheid van de Nationale Boomfeestdag, dat tevens zijn 65e verjaardag viert. Dit meldt Staatsbosbeheer.

De Nationale Boomfeestdag begon in 1957, toen nog Boomplantdag geheten. Toen plantten 1600 leerlingen in Apeldoorn enkele honderden bomen. Sindsdien is het evenement gegroeid en doen nu honderden scholen vanover het hele land mee aan de actie. Inmiddels planten zo'n 100.000 kinderen zo’n 200.000 bomen en struiken.

Leren over natuur

Met het planten van bomen leveren kinderen een bijdrage aan de beleidsdoelen op het gebied van natuur, gezondheid en klimaatadaptatie. Daarom worden ze in veel gemeenten geholpen door de burgemeester, de wethouder en gemeenteraadsleden. Leerlingen planten niet alleen bomen, ze krijgen ook les uit de Bomenmap van Stichting Nationale Boomfeestdag, maken doe-opdrachten op het schoolplein of gaan met de boswachter op excursie in een park of bos. Staatsbosbeheer wil zo de jeugd bewuster maken van het belang van natuur voor mens en dier. 

Door: Nationale Recreatiegids