Fietsenbonden doen oproep voor meer voorzieningen langs fietspaden

Er zijn te weinig voorzieningen langs de Nederlandse fietspaden. Dat blijkt uit een onderzoek van de ANWB onder leden van de Fietsersbond, NTFU en Stichting Landelijk Fietsplatform. Dat meldt Fietsplatform. 

Veel recreatieve fietsers ervaren ergenis door ontbrekende voorzieningen. Uit het onderzoek van de ANWB blijkt dat veel fietsers vinden dat de fietspaden beter onderhouden kunnen worden, maar vooral dat er meer bankjes en toiletten geplaatst moeten worden langs de fietsroutes in Nederland. De Fietsersbond, NTFU en Stichting Landelijk Fietsplatform komen na aanleiding van het onderzoek met een Top 10 aanbevelingen. 

Toiletten en laadpalen

De grootste ergenissen ontstaan doordat er te weinig plekken zijn om te pauzeren. Een bankje om te zitten en van het uitzicht te genieten bijvoorbeeld. Hiervan zouden er meer geplaatst kunnen worden. Daarnaast zijn er ook diverse verzoeken om meer wc's te plaatsen. Vooral in Friesland is dit een probleem. Ook het ontbreken van watertappunten en laadpalen voor elektrische fietsen wordt als een hinder ervaren. 

Top 10

Met het oog op de aankomende Statenverkiezingen komen de betrokken partijen daarom met hun Top 10 aanbevelingen. Deze biedt concrete handvatten met aanbevelingen op weg naar de verkiezingen. Het gezamenlijke verzoek: neem de punten op in de verkiezingsprogramma’s en daarna in het komende collegeakkoord.

Door: Nationale Recreatiegids