Normal_kraampjes-groen-en-klimaatdag

Op zondag is een nieuwe fietsroute geopend in het kader van duurzaamheid en de klimaattransitie. In de stad Assen is onlangs de route ‘Onderweg naar een groene stad’ geopend. Het gemeentebestuur van de stad is op zoek naar manieren en ideeën om de stad nog groener te maken. Dit meldt de gemeente Assen.

Fietstocht 

Tot en met 30 september kan iedereen die daar belang bij heeft een fietstocht van ruim 14 kilometer fietsen. Fietsers krijgen bezienswaardigheden te zien die moeten motiveren tot een groener beleid. Ook krijgen fietsers informatie over de aankomende plannen die de gemeente heeft voor vergroening en verduurzaming.

Digitaal en duurzaam 

Geïnteresseerden kunnen de route downloaden via deze website. Onderweg kunnen fietsers QR-codes scannen en hun mening geven over de plannen van de gemeente. Concreet heeft de stad Assen in de route informatie verwerkt over de vergroening van huizen en het bergen van water. De hoop is dat mensen hierdoor weerbaarder en wijzer zijn in de strijd tegen de negatieve gevolgen van klimaatverandering.

Door: Nationale Recreatiegids 

Beeld: Gemeente Assen