NPO: kijkcijfers nieuwe programma Yvon Jaspers vallen niet tegen

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
De NPO en KRO-NCRV zijn tevreden met de kijkcijfers van het nieuwe programma van Yvon Jaspers Onze Boerderij: en nu zelf. Dat laat een woordvoerder maandag desgevraagd weten. De eerste aflevering van het programma werd zaterdag bekeken door 597.000 kijkers. Haar programma Boer zoekt vrouw trekt doorgaans rond de 3 miljoen kijkers.

"De kijkcijfers voor Onze Boerderij vallen niet tegen", meldt een woordvoerder van NPO. "Het programma staat op de negende plek van de kijkcijferlijst en met 21,5 procent is het marktaandeel goed."

In het programma start Jaspers met een aantal populaire boeren uit Boer zoekt vrouw haar eigen boerderij. Jaspers zelf stelde voorafgaand aan het programma in een interview op de website van KRO-NCRV dat het programma is ingehaald door de actualiteit. "In juni van dit jaar stond de boerenwereld op zijn kop. Omdat onze opnamen en uitzendingen best ver uit elkaar liggen is het lastig als de actualiteit ons inhaalt", aldus Jaspers. "Een gesprek dat je voert in april kan in september alweer achterhaald zijn."

Volgens KRO-NCRV komt de recente boerenproblematiek rond de stikstofcrisis en de protesten wel langs in het programma. Maar op welke manier precies en of het programma is aangepast vanwege de boerenprotesten die de afgelopen maanden veel overlast veroorzaakten, wil de omroep niet toelichten. De presentatrice liet eerder in een korte verklaring weten dat "het huidige stikstofprobleem niet alleen van de boeren is". Zij werd op sociale media vaak aangedragen als bemiddelaar in het conflict.

Door: ANP