Best geteste elektrische fietsen niet goedkoop; tussen de 2500 en 3200 euro

Onlangs testte De Consumentenbond de beste elektrische fietsen die je nu op de markt kun aanschaffen. Daaruit kwamen twee moderne fietsen die ondanks hun snufjes vrij duur uitvallen. De Bond blijft echter achter haar oordeel staan en stelt dat dit de beste modellen voor prijs en kwaliteit zijn. Aldus Nu.nl 

Als beste getest

De Consumentenbond bepaalde op basis van 550 modellen dat de Cube Touring Hybrid Exc 625 het beste model is. Voor een royale 3200 euro krijgt een fietsers 12 versnellingen en een krachtige motor. Heuvels zijn gemakkelijk te overmeesteren en de fiets behoudt een strakke 25 kilometer per uur bergopwaarts. Verder maakt de motor nauwelijks geluid en schakelt de fiets uitstekend. Het enige minpuntje is het onderhoud. Door de complexe technologie kan onderhoud sneller voorkomen.

Alternatief? 

Ook is er een alternatief in de vorm van de Pegasus Siena E7F Plus 500Wh. Dit model kost een beetje minder, 2500 euro, maar komt volgens de Bond nog steeds voldoende uit de bus. Vergeleken met de Cube is de accu wat minder sterk maar fietsers komen in principe niets tekort. De dichte kettingkast wordt volgens de bond gezien als onderhoudsonvriendelijk. Toch is de ondersteuning bergopwaarts voldoende en doet de fiets wat hij moet doen.

Door: Nationale Recreatiegids