Fietstochten met gids door Nijmegen met uitleg over Operatie Market Garden

Op zondag 11 en zondag 25 september 2022 organiseren gidsen Niels en Laurens in samenwerking met het Infocentrum WO2 Nijmegen een tweetal thematische fietstochten. Tijdens een tour van ongeveer 8 kilometer word je meegenomen langs aansprekende locaties die een grote rol speelden bij de bevrijding van Nijmegen tijdens Operatie Market Garden in september 1944. Dat meldt Infocentrum WO2 Nijmegen. 

Tijdens de fietstocht worden er allerlei feiten en verhalen verteld over de menselijke kant van Operatie Market Garden. Er is aandacht voor staaltjes lef van soldaten en persoonlijke lotgevallen van gewone Nijmeegse burgers die plotseling tussen twee vuren kwamen te staan, maar ook voor de belangrijke rol van het Nederlands verzet tijdens de slag. Centraal staat daarnaast de moedige Waaloversteek door Amerikaanse parachutisten, die direct tot de bevrijding van Nijmegen leidde. Door de afwisseling tussen fietsen, historisch beeldmateriaal, documenten en rekwisieten krijgt het verhaal van de strijd nog meer kleur.

Fietstocht 

De fietstocht start op beide dagen om 14.00 uur en is rond 17.00 uur afgelopen. Startlocatie is het Infocentrum WO2 Nijmegen. Deelname kost 10 euro p.p. en kan enkel ter plekke contant worden betaald bij de gidsen. De Museumkaart is niet geldig.

Door: Nationale Recreatiegids 
Beeld: Infocentrum WO2 Nijmegen