Fietstocht langs adembenemende Haagse kunst en architectuur

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Op woensdag 7 en 14 september kunnen kunstliefhebbers vanaf het Haagse Zuiderparktheater cultuur snuiven op de fiets. Vanaf het park loopt om 14:00 een fietsroute langs opvallende architectuur in drie wijken. Onder leiding van gids Piet Vernimmen worden een aantal culture trekpleisters uitgelicht. Dit meldt de Gemeente Den Haag. 

Imposante gebouwen 

De fietstocht neemt bezoekers mee langs wijken in Den Haag Zuidwest. Het gaat om de wijken Morgenstond, Bouwlust en Vrederust. Onderweg komen fietsers langs typische jaren ’50 wederopbouwarchitectuur. Opvallende en iconische Haagse kantoorpanden, zoals het Pharos-gebouw, komen daarnaast ook langs tijdens de fietstocht.

Kunstenaars

Ook is het mogelijk om onderweg kunstwerken te bezichtigen van Lotti van der Gaag, Jacques van Rhijn, Kees Timmer, Rudi Rooijackers en Marian Gobius. Het hoogtepunt van de tocht is het meesterwerk van Marion Marini, genaamd Paard en Ruiter.

Deelnemers betalen 7,50 entree. Bij aankomst is het mogelijk om koffie en thee te krijgen bij de bar. De tocht duurt ongeveer anderhalf uur.

Door: Nationale Recreatiegids 

Beeld: Zuiderparktheater