Vanwege drukke luchthavens overweegt 3 op de 5 reizigers ander vervoermiddel

Nederlanders die binnenkort een vakantievlucht geboekt hebben, zijn bang om hun bagage kwijt te raken en daardoor zelfs bereid hun vlucht om te boeken naar een vliegveld in het buitenland of zelfs helemaal niet meer te vliegen. Dat blijkt uit onderzoek van Holidu. 

63 procent van de Nederlandse reizigers geeft aan bang te zijn om hun bagage kwijt te raken tijdens hun reis naar het buitenland. Het meest opvallende is dat dit voornamelijk reizigers onder de 30 jaar zijn die zich zorgen maken om hun bagage (70 procent). “Niet zo gek ook, als je de grote chaos op de luchthavens in het nieuws voorbij ziet komen. Beelden met honderden, misschien wel duizenden koffers zonder eigenaar”, aldus Lotte Hill-Bolscher, PR & Online Marketing Manager Holidu.

Stress 

De lange wachttijden en bagagechaos zorgt voor behoorlijk wat stress bij de reizigers. 59 procent van de Nederlandse reizigers geeft aan stress te ervaren voordat de reis begint. 

Ander vervoermiddel

Helemaal niet meer gaan vliegen is voor veel Nederlanders ook een optie. 55 procent van de Nederlanders overweegt een ander vervoermiddel. 59 procent zijn gezinnen met kinderen tot 12 jaar. De reizigers die een ander vervoersmiddel overwegen gaan dan het liefst met de auto (85 procent) of de trein (58 procent). 

Door: Nationale Recreatiegids / Femke van Arendonk