Gevluchte kinderen uit Oekraïne krijgen mini-vakantie

In de buurt van Lelystad kunnen 40 Oekraïense vluchtelingen deze zomer toch nog vakantie vieren. Met subsidie vanuit de provincie kunnen zij een weekje lol maken met allerlei leuke outdooractiviteiten bij Summer’s Cool. Dit meldt Omroep Flevoland.

Pret

Boogschieten, waterfietsen of bijlwerpen. Bij Summer’s Cool kunnen kinderen uit minderbedeelde gezinnen alsnog een weekje pret maken. Dit geldt ook voor gevluchte Oekraïense kinderen. Om de buitenlanders thuis te laten voelen organiseert het bedrijf een speciale internationale editie. Hieronder valt een uitstapje naar de Aviodrome om even op een andere locatie te zijn.

Vluchtelingen

Deze zomer vangt Summer’s Cool in totaal 160 kinderen op om ze een vakantie te bieden. Opmerkelijk is wel dat alleen Oekraïense vluchtelingen aanspraak kunnen maken op de mini-vakantie. Gevluchte kinderen uit Afghanistan, Syrië of andere plekken hebben geen extra subsidie gekregen. Velen van hen brengen de vakantie door op een stoel of een in een tent, buiten een AZC in Ter Apel bijvoorbeeld. 

Door: Nationale Recreatiegids