Wandel met een ecoloog door de bossen van Overijssel

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Het Wereld Natuurfonds organiseert samen met enkele natuurexperts wandelingen die bezoekers een andere indruk van het landschap moeten geven. Wandelaars in de buurt van Zwolle worden gewezen op de grote diversiteit aan flora en fauna die vaak over het hoofd wordt gezien. Dit meldt De Stentor.  

Ecologen 

De meeste mensen die eropuit trekken beschouwen de natuur als één groene massa. Volgens de betrokken ecologen is dit een gemis. Talrijke grondsoorten en klimatologische processen scheppen weer andere planten. Met regioteam IJselVecht organiseert het Natuurfonds wandelingen die dit duidelijk moeten maken. Het team organiseert ludieke acties om aandacht te vragen voor de natuur. Denk aan een opruimactie of een workshop.

Praktisch 

De eerste wandeling vindt plaats op 3 september. Deelname is gratis maar geïnteresseerden worden aangespoord om een donatie achter te laten. Dit geeft het Natuurfonds meer slagkracht. Opgeven kan via jsselvechtstreek@wwfregioteam.nl. Tijdens de wandelingen zijn er twee groepen. Eentje om 11:00 en eentje om 14:00. De tours bedragen ongeveer anderhalf uur en wandelaars moeten contant geld meenemen.

Door: Nationale Recreatiegids