Streekproductenroute langs natuur en historie in Twente

Fietsen en proeven staan centraal bij deze nieuwe streekproductenroute rond de Twentse plaats Beuningen. In ongeveer 35 kilometer kunnen bezoekers vanaf Tourist info Beuningen het buitengebied ontdekken terwijl ze stoppen bij de lekkerste lokale producenten. De route start op woensdag 24 augustus bij camping Olde Kottink te Beuningen. Dit meldt Hallo Losser. 

Oet Twente

Vanaf 10:00 begint de fietstocht door het schilderachtige Twentse landschap. Deelnemers komen langs bossen, historische monumenten en andere bezienswaardigheden. Op de route is er een korte stop waarbij deelnemers kunnen klootschieten. Verder proef je onderweg de lekkerste gerechten zoals ijs gemaakt van lokale melk, regionale Kaas Oet Twente en wordt van Jorus IJland. Ook krijgen fietsers onderweg fruit aangeboden die in Twente wordt verbouwd.

Praktisch

Er is een maximum aan het aantal bezoekers dus het is belangrijk dat geïnteresseerden zich van tevoren aanmelden via visitdeluttelosser.nl of telefonisch 0541-551160. De entreeprijs bedraagt 19,95 euro per persoon. Bij de start van de route zijn voldoende parkeermogelijkheden.

Door: Nationale Recreatiegids 

Beeld: Erve Elferman