Oplopende drukte bij ANWB alarmcentrale

Iedereen heeft weleens gebruik gemaakt van de ANWB-pechdiensten. Als je op vakantie gaat en eens langs de weg hebt gestaan dan is de Algemene Nederlandse Wielrijdersbond voor velen de eerste hulpdienst. Dit jaar heeft de dienst het bijzonder druk, zelfs ten opzicht van het pre-coronajaar van 2019. Dit meldt RTV Drenthe. 

Roodgloeiend

Een woordvoerder van de ANWB laat weten dat de Bond in 2022 zo’n 300.000 telefoontjes heeft ontvangen in vier weken tijd. De telefoon staat roodgloeiend bij ANWB-centrales in bijvoorbeeld Assen. De telefoontjes kunnen uit Nederland komen maar ook uit Frankrijk, Spanje en Duitsland. Soms is het een korte vraag over eten of drinken, soms gaat het om een caravan die in het water is beland. 

Buitenlanddossier  

Vooral de meldingen voor het buitenlanddossier zijn dit jaar toegenomen met zo’n 34 procent. Hierbij komen de meeste meldingen uit Frankrijk. Het ANWB-personeel geeft aan dat er soms wachtrijen ontstaan. Toch kan de Bond tot nu toe alle meldingen aan. Met een groot netwerk aan wegenwacht en pechhulpdiensten kan iedereen met een ongeval alsnog geholpen worden.

Door: Nationale Recreatiegids