Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Vierdaagse houdt zelfde programmering, andere inhoud

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Vierdaagse houdt zelfde programmering, andere inhoud
Omroepen die over de Nijmeegse Vierdaagse gaan berichten behouden dinsdag vrijwel dezelfde programmering, maar hebben soms wel de inhoud van de programma's moeten aanpassen. Dat laten Omroep Gelderland, BNNVARA, KRO-NCRV en 1Limburg desgevraagd aan het ANP weten.

De Nijmeegse Vierdaagse zou eigenlijk dinsdag starten, maar vanwege de verwachte hitte in het wandelgebied is ervoor gekozen deze dag te annuleren. De nu driedaagse wandeltocht vindt van woensdag tot en met vrijdag plaats.

Omroep Gelderland, die zoals gewoonlijk veel aandacht besteedt aan de wandeltocht, heeft ervoor gekozen de programmering dinsdag gewoon in stand te houden. "We hebben evenveel mensen op pad, alleen moeten we een andere insteek bedenken." Zo gaan de verslaggevers langs bij horeca-ondernemers, die dinsdag veel bezoekers en dus inkomsten mislopen door het besluit. "We moeten naar andere verhalen op zoek."

Te heet

Ook het 4Daagse Journaal wordt gewoon van maandag tot en met vrijdag uitgezonden op TV Gelderland. Wel is ervoor gekozen om niet vanaf het Vierdaagseplein radio te maken dinsdag. "Daarvoor vinden we het te heet." Bovendien is er "minder reuring" op het plein, doordat de Vierdaagse pas een dag later begint. "Daarvoor ben je toch op locatie."

De KRO-NCRV heeft besloten Het gevoel van de Vierdaagse, het programma waarin Fons de Poel verslag doet van het wandelevenement, dinsdag gewoon uit te zenden. Wel wordt de inhoud gewijzigd, net als bij Omroep Gelderland. "We doen drie dagen verslag van de loopdag en doen morgen een terugblik en een vooruitblik", meldt een woordvoerster. De wijziging van de Vierdaagse heeft dan ook geen invloed op de uitzendtijd of -duur. "Dinsdag zal er bijvoorbeeld even teruggeblikt worden op de persconferentie en blikken we vooruit op wat we kunnen verwachten."

Live verslag

Radio 2 zou al vanaf dinsdagochtend aandacht besteden aan de Nijmeegse Vierdaagse in de ochtendshow Jan-Willem Start Op. Maar omdat de Vierdaagse dinsdag is afgelast, wordt deze dag een reguliere uitzending van het programma gemaakt vanuit Hilversum. Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte lopen vanaf woensdag mee met de Vierdaagse, in plaats van vanaf dinsdag, en doen live verslag. Ook radio-dj Frank van 't Hof, die de hele Vierdaagse gaat meelopen, begint een dag later. Hij zal eveneens live verslag doen.

Voor 1Limburg verandert er weinig, laat een zegsman weten. "We pakken het dit jaar sowieso niet zo groots aan als andere jaren. Op het moment dat de stoet door Noord-Limburg trekt besteden we er aandacht aan, maar verder maken we geen dagelijkse verslagen. Hooguit updates met lopers." Het wegvallen van de dinsdag in de Vierdaagse is voor de omroep dan ook "niet ingrijpend". "Er valt bij ons geen gat in de programmering."

Door: ANP

30 mei '24 (11:35)

Dagje op pad naar een dorp? Dit zijn de 10 populairste dorpen van Nederland

Mensen ontwijken steeds vaker de drukte van grote steden en zoeken liever de rust van dorpen en de natuur op. Blijf je in Nederland en zoek jij naar een rustig dagje uit of weekendje weg? Dit zijn de populairste dorpen van ons land, meldt Holidu.

29 mei '24 (10:58)

Natuurvriendelijke boeren in Zeeland kunnen rekenen op financiële bijdrage

Boer jij in de buurt van de Kop van Schouwen of de Manteling bij Oostkapelle en wil je jouw land natuurvriendelijker maken? Dan kun je een financiële bijdrage van de provincie verwachten. Zeeland stelt de komende zes jaar namelijk een subsidie van 1,2 miljoen euro beschikbaar voor boeren die natuurvriendelijker willen boeren, meldt Omroep Zeeland.

28 mei '24 (14:39)

Zeeland stelt 1,2 miljoen euro extra subsidie beschikbaar voor natuurherstel

De provincie Zeeland stelt 1,2 miljoen euro beschikbaar voor agrarisch natuurbeheer langs de natuurgebieden Manteling op Walcheren en de Kop van Schouwen. In beide duingebieden is de natuur de afgelopen jaren verslechterd. De Ecologische Autoriteit meldde begin dit jaar dat de gebieden te maken hebben met verzuring en vermesting door onder meer te veel stikstof en verdroging.

28 mei '24 (11:26)

Tegenwoordig shop je auto’s in het bos

Waarom een dure auto kopen bij een autodealer als je ook gewoon in het bos kunt shoppen? Ben je nog op zoek naar een nieuwe bolide, stuur boswachter Erik dan een berichtje. Hij heeft nog wel een BMW voor de klusser liggen, voor een prikkie. Die werd namelijk pardoes in het bos gedumpt, meldt Brabants Dagblad.

27 mei '24 (11:04)

Groot Saeftingh breidt wandelnetwerk uit met nieuwe routes

Grenspark Groot Saeftinghe in Zeeland heeft haar netwerk van wandelroutes uitgebreid. Wandelaars kunnen nu vijf nieuwe routes bewandelen, die allemaal vanuit een dorp in de regio starten. Afgelopen zaterdag 25 mei was de opening van de eerste route. Deze telt negen kilometers en loopt van Ossenisse naar Zeedorp, meldt Omroep Zeeland.

24 mei '24 (12:56)

Wanneer Sallandse Heuvelrug te druk is dit een alternatief in de buurt

Met de Sallandse Heuvelrug en de Weerribben-Wieden kent de provincie Overijssel twee nationale parken. Maar de een is veel populairder dan de andere. Vandaag, tijdens de Dag van het Nationaal Park, wordt de natuur extra onder de aandacht gebracht. Ook de onontdekte natuur, zoals die in het Twentse Reggedal. Het is een uitstekend alternatief voor wanneer de Sallandse Heuvelrug te druk is, meldt RTV Oost.

24 mei '24 (10:56)

Drenthe breidt natuurgebied uit met 220 hectare

Dat je in Drenthe goed kunt wandelen en fietsen door de natuur, dat was al wel langer bekend. Daar wil de provincie aan toevoegen: natuurreservaat Bargerveen wordt uitgebreid met 220 hectare. Het plan voor de uitbreiding van het natuurgebied ten zuidoosten van de gemeente Emmen lag er al langer, maar wordt nu definitief uitgevoerd, meldt RTV Drenthe.

24 mei '24 ( 9:11)

KNMI: vrijdag en zaterdag in heel Nederland kans op onweersbuien

Vrijdag en zaterdag wordt het weer om binnen te recreëren. Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien die vanaf vrijdagmiddag ons land binnentrekken. Daarbij kan in korte tijd veel neerslag vallen en mogelijk ook hagel. In het hele land geldt tot en met zaterdag code geel.

23 mei '24 (11:34)

Nieuwe wandelroute Deventer gaat langs veertien mijmerplekken

Stilstaan tijdens je wandeling. Wellicht niet iets waar je direct aan denkt als je met het doel om kilometers te maken op pad gaat. Maar de nieuwe wandelroute door de binnenstad van Deventer dwingt je juist even stil te staan en je te laten inspireren. Langs veertien plekken op de route vind je op ‘mijmerplekken’ gedichten van dichters uit de stad. Dit meldt RTV Oost. 

22 mei '24 ( 9:09)

Dashboard voor biodiversiteit geeft kijk op status Nederlandse natuur

Natuurorganisaties hebben een onlinedashboard ontwikkeld dat in één oogopslag laat zien hoe het gesteld is met de soortenrijkdom in Nederland. Ze gaan erop monitoren "of Nederland op weg is de doelen voor biodiversiteitsherstel in 2030 te behalen". Bij de lancering van het dashboard, op de Internationale Dag van de Biodiversiteit, kleuren de verschillende indicatoren oranje of rood. Oranje betekent dat extra inspanningen nodig zijn, rood wil zeggen dat een doel "steeds verder uit zicht" raakt.