Hardlopen naast paarden in de natuur tijdens Ride&Run

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Hardlopen naast een paard klinkt voor veel mensen als een vreemde aangelegenheid. Toch wordt Ride&Run door heel Nederland georganiseerd en dit jaar al voor de zevende keer. Op 3 september 2022 organiseert manege de Driesporen in Onstwedde dit unieke sportevenement. Dit meldt de organisatie.  

Team

Recreatie en sport zijn constant in beweging. Met het concept van Ride&Run worden twee activiteiten samengebracht. Hardlopers leggen een onverhard parcours van 5 of 10 kilometer af langs bossen, sloten en landweggetjes. Ze worden daarbij vergezeld door ruiters te paard. De regel is wel dat de hardloper de pas zet en dat de ruiter volgt. Als team starten en finishen ze.

Wensen

Het evenement kwam tot stand door een concept van Bit en de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie. De organisaties wilde voldoen aan de wensen van hardlopers en ruiters. Iedereen vanaf acht jaar oud kan meedoen, van semiprofessionele atleten tot beginnende sporters. 

Praktisch

Deelnemers moeten zich online inschrijven. Ze worden om 09:00 verwacht aan de Wessinghuizerweg 4b. Per team wordt een bijdrage van 17,50 euro gevraagd. Meer informatie over de vereisten van het paard zijn te vinden via deze link.

Door: Nationale Recreatiegids 

Beeld: Ride&Run