Vijfsterrencamping? ANWB gaat weer campinginspecties doen

Door Redactie Nationale recreatiegids
2 min
Omdat driekwart van de Nederlanders ook dit weer op vakantie gaan heeft de ANWB 29 campinginspecteurs aangesteld voor de populairste kampeerlanden in Europa. Naast Nederland gaat dit om België, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Kroatië. Dit meldt de ANWB. 

Inspectie

Een ANWB-erkende inspectie heeft een bekend verloop. De ANWB inspecteert alle faciliteiten op campings door heel Europa. Het gaat om de hygiëne van de toiletgebouwen, de mogelijkheden voor amusement, de aanwezigheid van een zwembad en nog veel meer. Na onderzoek krijgt de camping op basis van vijf onderdelen een eindscore: zwemmen, terrein, sanitair, eten en drinken en recreatie. De maximale score is hierbij 5 sterren.

Kleine of grote camping

De ANWB maakt hierbij ook onderscheid tussen grote en kleine campings. Hoe kleiner de camping, hoe minder het aantal faciliteiten een rol spelen. Bij kleinere campings wordt er juist gelet op privacy en de grootte van de staanplaatsen. Zij vallen dan ook onder de groene sterren, terwijl de grotere campings vallen onder de gele sterren. 

Door: Nationale Recreatiegids