Open Dag in het mooiste natuurgebied van Twente

Natuurgebied Greun Hoolt’n in de in gemeente Rijssen-Holten opent 10 juli de weilanden, paden en het bosterrein voor het publiek. Het doel achter het evenement is drie pittoreske wandelroutes uitzetten en de activiteiten van de stichting laten zien. Dit meldt De Stentor.  

Rijk natuurgebied 

De dag wordt georganiseerd door Stichting Behoud Natuur en Landschap Holten. De stichting houdt zich doorgaans bezig met het inzaaien van akkerranden en het onderhouden van het natuurgebied.

Tijdens de open dag is het mogelijk om wandelroutes van 3 tot 6 kilometer te lopen langs de mooiste plekken in de Holtense natuur. Wandelaars komen langs bosjes, hagen, kikkerpoelen, boomgaarden, bloemranden, broedgebieden en weidevogels. Gidsen vertellen onderweg alles over de natuur en de rijke historie van het gebied.

Veel te doen

Omdat de wandelroute door verschillende privéterreinen loopt is het alleen op deze zondag mogelijk om alles van het natuurgebied te zien. Het route is ook toegankelijk voor mindervaliden. Op het terrein zijn kraampjes te vinden met kennis over natuurbeheer en duurzaamheid. Bezoekers kunnen aardappelen uit de omgeving kopen of luisteren naar een muziekoptreden.

Honden zijn niet toegestaan op het terrein. De open dag vindt plaats van 10:00 tot 16:00.

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: Stichting Behoud Natuur en Landschap Holten