Wandel met een ezel bij De Ezelsociëteit maar wees wel lief voor ze

Door Redactie Nationale recreatiegids
3 min
Voor sommige mensen blijven wilde dieren een unicum. Daarom is het bij Stichting Opvang De Ezelsociëteit in Zeist mogelijk om voor een bescheiden prijsjes te wandelen met een ezel. Een unieke activiteit voor het hele gezin. Dit meldt de Stichting.  

Wandeltochten

De Ezelsociëteit organiseert speciale wandeltochten met één van de vele ezels die worden opgevangen. Dit is vooral erg leuk voor mensen die weinig buiten de stad komen en onbekend zijn met de dieren. Per wandeltocht worden er zes volwassen verdeeld over zes ezels. Ook kinderen onder 12 jaar mogen mee maar wel onder begeleiding van twee volwassenen.

Welzijn

Let wel op het volgende; ezels zijn geen speelgoed en je kan alleen met ze wandelen als ze in een goede bui zijn. Ezels hebben soms geen zin in mensen en dan heb je als bezoeker helaas pech. Het welzijn van de ezels staat voorop. Gelukkig zijn er genoeg ezels die graag meewandelen.

Praktisch

De entreekosten zijn 30 euro per ezel. Bezoekers mogen maximaal twee uur rondwandelen. De aanwezige vrijwilligers leggen alles uit met betrekking tot omgangsnormen en veiligheid. Ezelwandelingen moeten tevens van tevoren worden aangevraagd. Dat kan via deze link

Door: Nationale Recreatiegids