Beleef de mooiste Overijsselse streekkunst tijdens deze culturele fietstocht

De fietstocht ‘Kunst van Hier tot Ginder’ verwelkomt iedereen met een passie voor cultuur en natuur. Kunstenaars van alle disciplines hebben hun mooiste werken opgesteld langs een uitgestippelde route. De tocht neemt deelnemers langs vele Overijsselse dorpen en bedraagt zo’n 26 kilometer. Dit meldt Salland Centraal. 

Immaterieel erfgoed

Op zaterdag 11 en zondag 12 juni kunnen bezoekers zich vanaf 10:30 melden in het dorp Okkenbroek. Beeldende kunstenaars, acteurs en muzikanten hebben zich dit jaar gericht op immaterieel erfgoed. Denk hierbij aan historische recepten, herrezen ambachten of illustere rituelen.

Van alles wat 

Deelnemers worden door de kunstenaars in verbinding gebracht met de historische wortels van de omgeving. In de kerk van Okkenbroek zijn imposante sculpturen te bewonderen. Nabij de plaats Bathmen is een oude graansilo het decor van een regionaal kunstwerk. Naast beeldende kunst zijn er onderweg muzikanten, acrobaten en zelfs poppenspelers.

Praktisch

De kunstfietsroute kost 5 euro voor beide dagen. Kinderen tot en met 16 jaar kunnen gratis deelnemen. Bij de lokale VVV’s is het mogelijk om een programmaboekje te ontvangen. Voor meer informatie over de deelnemende plaatsen en kunstenaars is deze link beschikbaar.

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: Kunst van Hier tot Ginder, Deelnemers aan Kunst van Hier tot Ginder in 2019 fietsen langs werk van Marianne Lammersen.