Steeds meer mensen leggen de Elfstedentocht af met hun camper

Door Redactie Nationale recreatiegids
4 min
Nederland is de afgelopen tijd bezeten van de camper. Mede door corona is het voertuig dankzij de binnen- en buitenlandse reismogelijkheden in trek geraakt. Daar horen bijpassende routes en reizen bij zoals die van de Elfstedentocht. Campereigenaren vanuit heel Nederland komen naar Friesland om deze legendarische schaatsroute af te leggen. Dit meldt Dagblad van het Noorden.

11 steden en 30 gewesten 

De Elfstedentocht loopt door de volgende Friese steden: Leeuwarden, Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Bolsward, Workum, Dokkum, Franeker, Harlingen. Omdat natuurijs minder vaak voorkomt is het dankzij een toename aan recreatieve faciliteiten gemakkelijker geworden om de tocht met een boot, een fiets of een camper af te leggen.

Stempelen 

Brabanders, Limburgers en Hollanders steken massaal de rivieren over om met hun camper de rust en de ruimte van het Noorden te ontdekken. Verschillende reisorganisaties en bedrijven hebben daarom samengewerkt om de campertoerist een heuse Elfstedenervaring te bieden. Bij aanvang van de tocht ontvang je zelfs een stempelkaart en in elke Friese stad kun je deze weer een stukje completer maken.

Een uitgestippelde route 

Onderweg zijn er vele horecagelegenheden te vinden die staan te springen om hun streekproducten aan toeristen te verkopen. Denk aan eigenzinnige speciaalbierjtes, creatieve borrelhapjes of overheerlijk zoetwaar. Een belangrijke tip is dat reizigers de tijd nemen. Het kan nogal gehaast zijn om in een lang weekend alle elf steden te bezoeken. Trek er ruim twee weken voor uit en laat je goed informeren op de website camperelfstedentocht.nl.

Door: Nationale Recreatiegids

Beeld: Camperelfstedentocht