Foodtrucks en Flora: Bezoek deze zomer Landgoed Mookerheide

Door Redactie Nationale recreatiegids
4 min
Vanaf 26 juni kunnen bezoekers het Landgoed Mookerheide beleven door een aantal gezellige activiteiten. Natuurmonumenten heeft speciale wandeling over het terrein uitgezet. Daarnaast kun je luisteren naar lezingen en zijn er activiteiten bij de kassen. Dit meldt Natuurmonumenten. 

Een volle dag 

Natuurmonumenten, natuurbegraafplaats Landgoed Mookerheide, bloempluktuin Zelfgeplukt en foodtrucks van De Tuin werken op zondag 26 juni samen om bezoekers een onvergetelijke dag te bezorgen. Vanaf 11:00 zijn er verschillende activiteiten te beleven. Daarnaast kun je genieten van de beeldschone Limburgse natuur onder het genot van de lekkerste hapjes en drankjes.

Wandeling 

Een speciale wandeling van zo’n 4 kilometer leidt de bezoekers langs de mooiste plekken rondom het landgoed. Via de bosrijke natuur komen wandelaars bij de natuurbegraafplaats. Hier worden lezingen gehouden. Vanaf de begraafplaats word je langs het witte Art Nouveau jachtslot geleid dat het gebied al sinds 1904 kenmerkt. Hoewel er tot op heden nog gebouwd wordt aan het slot neemt de route je mee langs de monumentale kassen van het landgoed.

Praktische informatie 

Natuurmonumenten heeft voor de meest fanatieke bezoekers een informatiekar beschikbaar gesteld. Hier kun je in gesprek gaan me de natuurbeheerders en meer te weten komen over de omgeving. Volg deze link om je in te schrijven voor een informatieve lezing. Het Landgoed ligt op ongeveer 10 minuten afstand van Nijmegen nabij de plaats Molenhoek. 

Door: Nationale Recreatiegids 

Beeld: Natuurmonumenten