De camper aanstaande zaterdag gratis wegen in Roosendaal

In navolging van de goedbezochte edities in voorgaande jaren, organiseert de NKC ook in 2022 weer verschillende camperweegdagen. Onder het motto ‘Weet wat je weegt’ is de weegbrug aanstaande zaterdag 4 juni van 10.00 tot 14.00 uur op Parkeerplaats De Stok in Roosendaal te vinden. Voor een representatief weegresultaat raadt de NKC deelnemers aan om zaterdag met een beladen, reisklare camper naar de weegbrug in Roosendaal te komen. Deelname is gratis en zonder aanmelding voor iedereen toegankelijk. Dat meldt de NKC. 

Met de inzet van de weegcampagne wil de NKC de drempel naar de weegbrug verlagen en tegelijk de bewustwording rond het thema veiligheid verhogen. Te meer omdat uit de weegcampagne van 2021 bleek dat ruim een derde van de gewogen campers met overgewicht te kampen had. Die verhouding lijkt zich op basis van de eerste vier weegdagen dit jaar door te zetten.

Recordaantal campers verkocht 

“Camperen is ontzettend populair. Er is afgelopen jaar wederom een recordaantal campers verkocht en niet alle nieuwe camperaars verdiepen zich in de gewichten van hun camper. Daarom is het belangrijk om aandacht te blijven vragen voor dit thema”, zegt directeur-bestuurder Stan Stolwerk van de NKC.

Overbeladen camper 

De camperaar riskeert met een overbeladen camper niet alleen een boete, maar bovenal beïnvloedt een te hoog gewicht de rijstabiliteit. Ook het verminderde remvermogen kan tot onveilige situaties leiden. Een beladen onderwerp dus. Een camper is overbeladen wanneer deze - inclusief inzittenden, bagage en water- en brandstoftank - zwaarder is dan de toegestane maximummassa die op het kentekenbewijs staat. In Nederland mag je met een B-rijbewijs een voertuig besturen met een toegestane maximummassa van hooguit 3.500 kilogram.

Door: Nationale Recreatiegids