Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Tientallen oldtimers onderdeel van eerste rijdende escaperoom

Door Redactie Nationale recreatiegids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Tientallen oldtimers onderdeel van eerste rijdende escaperoom
Het Hoogbloklandse We Love Oldtimers lanceert deze maand een ‘rijdende’ escaperoom. Hiervoor zet het bedrijf haar vloot van tientallen oldtimers in, waarmee deelnemers door middel van onderweg mysteries oplossen bij de eindbestemming komen. Hiermee is het de eerste partij in Nederland die op deze manier puzzelkamers per auto aanbiedt. Dat meldt Mediatic.  

De rijdende escaperoom is nadrukkelijk niet een mobiele- of drive-through variant. De mysteries zijn namelijk verspreid over meerdere (buiten)locaties en deelnemers gebruiken de oldtimers om van A naar B te komen, in teams van drie tot acht mensen. “Doordat we oldtimers gebruiken kunnen voor het eerst grote groepen van drie tot maximaal zestig personen samen een escaperoom doorlopen”, aldus Jeroen Tokmetzis, algemeen directeur van We Love Oldtimers. “Het idee is ontstaan vanuit een passie voor innovatie en escaperooms hebben mij altijd gefascineerd. Dus bedacht ik me vervolgens dat we ons arsenaal aan 55 oldtimers prima kunnen gebruiken om mensen voort te bewegen naar de verschillende puzzelkamers. Zo beleven de deelnemers echt een avontuur.”

Puzzelroute 

Voor de rijdende escaperoom heeft Tokmetzis een speciale puzzelroute uitgezet, die deelnemers aan de hand van cryptische aanwijzingen moeten voltooien. Dit concept is in de testfase uitontwikkeld, waarbij testers de pilot gemiddeld met een 9.3 beoordeelden. Na het afronden van deze testfase opent de escaperoom nu voor het grote publiek.  Tokmetzis: “Ik ben trots op het feit dat we dit als eerste in Nederland doen. Als je iets nieuws lanceert is het altijd even afwachten hoe mensen het ontvangen. Gelukkig hebben we het concept uitgebreid getest en na alle positieve reacties heb ik er alle vertrouwen in dat het een succes wordt.”

Adventure experiences 

Utrechter Tokmetzis signaleerde al eerder een trend en speelt daar met deze rijdende escaperoom op in. “Je ziet al langer dit soort adventure experiences als paddenstoelen uit de grond schieten. Mensen zijn na een lastige periode waarin ze veel binnen hebben moeten zitten op zoek naar avontuur en nieuwe ervaringen. Met dit initiatief probeer ik in te spelen op deze trend. Ik hoop dat Nederland de rijdende escaperoom omarmt en ik kijk uit naar de eerste edities met ‘echte’ deelnemers.”

Door: Nationale Recreatiegids 

12 april '24 (13:39)

Weinig toiletten op Noord-Hollandse stranden: ‘Mensen poepen in de duinen’

Neem naast een handdoek en een schep ook een emmertje mee als je naar een strand in Noord-Holland gaat. Er zijn namelijk veel te weinig openbaar toegankelijke wc’s op de stranden langs de Noordzee. Dat zegt de Toiletalliantie van de Maag Lever Darm Stichting (MLDS). Het leidt tot vieze gevolgen. “Mensen plassen of poepen in zee of in de duinen”, meldt NH Nieuws.

12 april '24 (11:18)

Gemeente Arnhem druk in de weer met klimaat en vergroenen

De gemeente Arnhem is druk bezig om zijn steentje bij te dragen aan de verduurzaming en vergroening van het land. Om daad bij woord te zetten is de gemeente de afgelopen tijd druk bezig geweest met het verkennen en uitvoeren van manieren om te vergroenen. Zo worden er in de haven van Arnhem de komende tijd 17 bomen geplant en wordt er 1221 vierkante meter extra groen aangebracht. Daarnaast opende de gemeente de nieuwe doorfietsroute van Arnhem naar Velp, meldt de gemeente.

12 april '24 (10:12)

'Laat geldpotjes van gemeenten voor groene tuin niet liggen'

Veel mensen kunnen een beroep doen op de geldpotjes van gemeenten om hun tuin te vergroenen. Nederlanders met woningen, waarvan de tuinen volop zijn betegeld en het in de zomer snikheet is, of waar de tuin na een plensbui onder water staat, kunnen er goed aan doen om de subsidies van hun gemeenten te checken. Uit onderzoek van verzekeraar Centraal Beheer blijkt namelijk dat ruim de helft van de gemeenten in ons land hiervoor geldpotjes heeft. IVN Natuureducatie roept mensen daarom op om in actie te komen: voor de eigen gezondheid, maar natuurlijk ook voor de flora en fauna in tuinen.

11 april '24 (11:29)

Wandelnetwerken vaak gebruikt en scoren vooral in Drenthe goed

Uit onderzoek van Stichting Wandelnet blijkt dat wandelnetwerken vaak worden gebruikt door wandelaars. Ruim 70 procent van de 3.000 ondervraagden uit de provincies Drenthe, Overijssel, Utrecht en regio’s Noord- en Midden Limburg en Zuid-Limburg loopt weleens op een route van een wandelnetwerk. In Drenthe zijn ze vooral enthousiast over de duidelijkheid en vindbaarheid van de bewegwijzering. Gemiddeld scoren de wandelnetwerken een 8,0. Dit meldt Wandelnet.

09 april '24 ( 8:54)

Limburg hoopt fietstoerisme te spreiden met extra route Gold Race

Limburg hoopt de grote hoeveelheid fietstoeristen in het zuiden van de provincie wat beter te spreiden door het aantal routes van de Amstel Gold Race uit te breiden. Drie delen van het parcours van de Nederlandse wielerklassieker, die komende zondag weer wordt verreden, zijn al jarenlang met bordjes aangegeven zodat ook amateurwielrenners ze kunnen rijden. Daar is nu een extra route bij gekomen, die wat noordelijker ligt.

09 april '24 ( 8:48)

Hinder voor treinreizigers in meivakantie om werkzaamheden

De stations Amsterdam Centraal, Zwolle en Tilburg zijn tijdens de meivakantie slecht te bereiken per trein, of zelfs onbereikbaar. Dit komt door werkzaamheden op het spoor, melden NS en ProRail maandag.

08 april '24 (10:55)

Startbewijzen Bossche Vestingloop liepen hard dit jaar

Een primeurtje voor de Bossche Vestingloop: voor het eerst in achttien edities zijn alle tienduizend startbewijzen vergeven voor het evenement op 26 mei. Dat meldt Brabants Dagblad.

08 april '24 ( 9:41)

Saharazand kleurt Nederlandse hemel rood en oranje

Mensen die gisteravond buiten waren of vanuit hun huis de lucht in keken, zagen dat een prachtige rood-oranje gloed de hemel in het land kleurde. Dit werd veroorzaakt door overwaaiend Saharazand in de lucht. Daardoor was er een heldere gloed in de lucht.

05 april '24 (12:59)

Drenthe heeft ambitie om wandelprovincie van Nederland te worden

Drenthe wil naast fietsprovincie ook wandelprovincie worden. Om dat doel te halen heeft de provincie een wandelnetwerk aangelegd dat volledig op elkaar aansluit. Hiermee kun je in theorie een wandeling maken door Drenthe van in totaal 11.000 kilometer lang, meldt Dagblad van het Noorden.

03 april '24 (13:28)

Camping en natuurgebied op Vlieland deels onder water door regenval

De afgelopen winter kan worden gekenmerkt als druilerig, met veel neerslag. Vlieland weet dat als geen ander. Het eiland heeft nog steeds te kampen met de gevolgen van een hoog grondwaterpeil. Zo staan niet alleen een aantal fietspaden onder water, maar kampt ook camping Stortemelk met een stortvloed aan water, meldt Omroep Friesland.